Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ιερόσυλοι χτυπούν τα κοιμητήρια της Ηλείας

Iερόσυλοι «χτύπησαν» στο κοιμητήριοτου δημοτικού διαμερίσματος του Αγίου Ηλία του δήμου Ήλιδας και έκλεψαν τα καντήλια από τα μνήματα, χωρίς ίχνος σεβασμού για τους νεκρούς.

Η παρανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο πλέον και οι διαρρήκτες δρουν αδιακρίτως, προκαλώντας την αγανάκτηση των πολιτών, οι οποίοι δεν ξέρουν από πού να προφυλαχθούν, ούτε με ποιο τρόπο να αντιδράσουν απέναντι στους διαρρήκτες που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.
Μοναδικό έργο εξαιρετικής τέχνης και ομορφιάς αποτελεί το ξυλόγλυπτο τέμπο του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Πύργου, το οποίο ουσιαστικά «κρύβεται» κάτω από τα πολλά «χέρια» λούστρου που περάστηκε προ πολλών δεκαετιών σε μια προσπάθεια συντήρησης, χωρίς επίγνωση ? τότε ? της ζημιάς που γινόταν. Το κάλλος του εντυπωσιακού επίχρυσου τέμπλου θα αποκαλυφθεί μετά την ολοκλήρωση του έργου συντήρησής του, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, μετά την έγκρισης της μελέτης που συνέταξε η 6η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση