Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Νίκη Καντάφι βλέπουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τις επαφές τους με τη λιβυκή αντιπολίτευση, ανακοινώνοντας την αποστολή ομάδων ανθρωπιστικής αρωγής στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Ωστόσο, ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θεωρεί ότι ο Μουαμάρ Καντάφι «αρχίζει να επικρατεί»...


Ο Τζέιμς Κλέιπερ, που συντονίζει τη δράση 16 αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε ότι, κατά την εκτίμησή του, συν τω χρόνω, το καθεστώς Καντάφι θα επικρατήσει. «Σε ό,τι αφορά στις δυνάμεις της εξέγερσης στη Λιβύη, και σχετικά με το ερώτημα εάν θα επιτύχουν ή όχι, πιστεύω ότι έχουν εμπλακεί σε μία δύσκολη μάχη» είπε χαρακτηριστικά.

Αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών που ερωτήθηκαν από την επιτροπή Άμυνας της αμερικανικής Γερουσίας δήλωσαν ευθέως ότι διαπίστωσαν πλέον μία «εξισορρόπηση», έπειτα από την αρχική προέλαση των δυνάμεων της εξέγερσης.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Λιβύης είναι «αρκετά αξιόπιστο» και το μόνο αντίστοιχο σύστημα στη Μέση Ανατολή που υπερισχύει του λιβυκού είναι το αιγυπτιακό.

Αυτό, σαφώς, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να συνυπολογισθεί από τους νατοϊκούς συμμάχους, οι οποίοι ενδέχεται να εξετάσουν, στις 15 Μαρτίου, σχέδιο για την επιβολή ζώνης αεροπορικού αποκλεισμού επάνω από τη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση