Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Βάζετε την ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Ηλείας...!


Την απόφασή τους να παραιτηθούν εάν δεν προχωρήσει και στο Νομό Ηλείας η Ιόνια Οδός εξέφρασαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ του Νομού. 
Την διαβεβαίωση για την κίνησή τους αυτή εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας Γιάννης Αργυρόπουλος, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή "Ενδείξεις-Αποδείξεις", σήμερα το πρωί. Ο ίδιος ανέφερε πως θα σταλεί επιστολή και στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη....

Η επιστολή, η οποία είναι ανοικτή και θα κοινοποιηθεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού και του υπουργού Υποδομών, αναφέρει τα κάτωθι:
"Σύντροφε Γραμματέα,
Δεκαοχτώ ολόκληρους μήνες από την μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτώβρη του 2009, η Ηλεία περιμένει ακόμη να δει το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για μια σειρά θεμάτων που καθηλώνουν την περιοχή στην τελευταία θέση της ανάπτυξη.
Οι ελπίδες και οι προσδοκίες των πολιτών της Ηλείας για καλύτερες μέρες, μετά και την προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού μια εβδομάδα μετά τις εκλογές, κατά την επίσκεψή του στην Αρχαία Ολυμπία, μετατρέπονται μέρα με τη μέρα σε απαισιοδοξία, απελπισία και αγανάκτηση.
Το φιλόδοξο σχέδιο ανασυγκρότησης παραμένει "κουτσουρεμένο" και ξεχασμένο σε κάποια υπουργικά γραφεία, το αεροδρόμιο Ανδραβίδας έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ Περιφέρειας-Υπουργείου Υποδομών και Γ.Ε,Α., ο σιδηρόδρομος σταμάτησε στην Πάτρα και το ενδιαφέρον για το Κατάκολο, το πρώτο λιμάνι μετά τον Πειραιά σε προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, που κινδυνεύει να "βυθιστεί", περιορίζεται προς το παρόν μόνο στα λόγια.
Το αποκορύφωμα ωστόσο είναι η είδηση που προέκυψε κατά την σύσκεψη της Τετάρτης 23 Μαρτίου στην Ιπποκράτους από τα πλέον επίσημα χείλη του Υπουργού Υποδομών σ. Δημήτρη Ρέππα:
Ο άμεσος κίνδυνος να αλλάξει το αντικείμενο της σύμβασης της "Ολυμπίας Οδού" που έχει ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ο νέος αυτοκινητόδρομος να σταματήσει στην Πάτρα, λόγω εμπλοκής της χρηματοδότησης των εργοληπτικών εταιρειών από τις τράπεζες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία κατασκευής του έργου. 
Είναι ευνόητο ότι τυχόν τέτοια εξέλιξη όχι μόνο είναι καταστροφική αλλά βάζει οριστικά και αμετάκλητη την ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Ηλείας.
Γι΄ αυτό και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανέναν μας. 

Σύντροφε Γραμματέα,
αντιλαμβανόμαστε την πρωτοφανή οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και την ανάγκη για θυσίες για να γλυτώσουμε τη χρεωκοπία.
Αντιλαμβανόμαστε τον τιτάνιο αγώνα του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για να ανακτήσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία της στην Ευρώπη, μετά τις "εγκληματικές" πολιτικές που ακολούθησε η Ν.Δ. την τετραετία 2004-2009.
Αυτό όμως, που δεν μπορούμε να ανεχθούμε είναι η πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη Ηλεία, που στις περασμένες εκλογές έδειξε με ποσοστό ρεκόρ (54,7%) την εμπιστοσύνη της στο ΠΑΣΟΚ, να είναι διαρκώς το θύμα των πολιτικών των εκάστοτε κυβερνήσεων.
Θεωρώντας δεδομένο και διαρκές το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας Γιώργου Παπανδρέου για την Ηλεία, ζητούμε την προσωπική του παρέμβαση ώστε να πάψουν να εξυφαίνονται σενάρια αποκλεισμού της Ηλείας από την "Ολυμπία Οδό".
Άλλωστε είναι αδιανόητο ο νέος αυτοκινητόδρομος να φέρει το όνομα "Ολυμπία Οδός" και να μην διασχίζει την Ολυμπιακή Γη της Ηλείας!!!

Σύντροφε Γραμματέα, 
Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή εισαχθεί για συζήτηση και ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης εις βάρος της Ηλείας η κομματική μας οργάνωση θα αφοπλιστεί πλήρως από πολιτικά επιχειρήματα και ουσιαστικά θα αναγκαστούμε σε πολιτική αδράνεια σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο που το Κίνημα επιχειρεί την αναθέρμανση της σχέσης του με τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα"


Αυτό το άρθρο προέρχεται από το blog "Ενδείξεις-Αποδείξεις" (fakosgeorge.blogspot.com) Βάζετε την ταφόπλακα στην ανάπτυξη της Ηλείας...! http://fakosgeorge.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html#ixzz1I4SsitAO
Under Creative Commons License: Attribution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση