Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Πάνω απ' όλα χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία

Στον πόλεμο δε νίκησε ποτέ και κανείς ατσαλάκωτος και αν δεν το καταλάβουν αυτό προπονητικό τιμ και παίκτες του Ολυμπιακού τις επόμενες 48 ώρες, τότε από το βράδυ της Πέμπτης θα γίνουν όλοι μόνιμοι κάτοικοι Σιένα.


Το είπε άλλωστε ο Γιάννης Μπουρούσης σε φιλάθλους των “ερυθρολεύκων” κατά τη χθεσινή αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία: "Αν χάσουμε και τα δύο ματς, καλύτερα να μείνουμε στη Σιένα"...


O Ολυμπιακός πλέον βρίσκεται μία ήττα μακριά από το Βατερλώ του, μετά την εύκολη επικράτηση της Σιένα με 81-72 στην Ιταλία. Η ομάδα της Τοσκάνης προηγείται στη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκα με 2-1 και με νίκη την Πέμπτη σφραγίζει το εισιτήριό της για το φάιναλ φορ. Ο Ολυμπιακός, παρά το ότι στα δύο τελευταία ματς, όπου γνώρισε ισάριθμες ήττες, ήταν νεκρός, παραμένει ωστόσο ζωντανός στη σειρά. Αυτή κρίνεται στις 3 νίκες και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την Πέμπτη, πάλι στην Ιταλία, την ευκαιρία να μείνουν ζωντανοί.
Nova 21 casino
Μπορούν να τα καταφέρουν; Φυσικά, αρκεί να γίνουν και πάλι ομάδα, γιατί στα δύο τελευταία ματς θυμίζουν διαλυμένη διαδήλωση σε άμυνα κι επίθεση. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς στο ΣΕΦ την περασμένη Πέμπτη και σήμερα στην Ιταλία υπέπεσαν συνολικά σε 42 λάθη! Εξ αυτών τα 20 έγιναν στο 3ο ματς της σειράς. Με 20 λάθη, απέναντι σε μία καλοδουλεμένη ομάδα όπως η Σιένα (ή καλύτερα κόντρα σε οποιαδήποτε ομάδα Ευρωλίγκας), όχι μόνο δε νικάς, αλλά νιώθεις και τυχερός που δεν έφαγες 20 στο κεφάλι.

Συν τοις άλλοις οι "ερυθρόλευκοι" έχουν χορτάσει ξύλο (υπό την ανοχή των διαιτητών είναι η αλήθεια), αλλά ούτε αυτό δείχνει αρκετό να ξυπνήσει τον εγωϊσμό τους. Όσο για τα ριμπάουντ; Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Οι Πειραιώτες είχαν κάποιες μέρες στη διάθεσή τους για να δουλέψουν στις δύο βασικές αδυναμίες που έδειξαν στην ήττα στο ΣΕΦ: στα λάθη και στα ριμπάουντ. Εμφανίστηκαν όμως στην Ιταλία, με τα ίδια κουσούρια. Λάθη επί λαθών και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, που έδωσαν στη Σιένα πάνω από μία ντουζίνα επιπλέον επιθέσεις.

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχαν μαζί 11 λάθη (τόσα όσα μετράει ο Kill Bill στα δύο τελευταία ματς). Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν σε άλλο γήπεδο, ομοίως και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Ωσεί παρών και ο Μίλος Τεόντοσιτς με το ελαφρυντικό όμως της πολυήμερης απουσίας του από τις προπονήσεις λόγω τραυματισμού. Οι μοναδικοί που φάνηκαν να βρίσκονται στο κλίμα του αγώνα – έστω και κατά διαστήματα- ήταν στο ξεκίνημα ο Κώστας Παπανικολάου, στη συνέχεια ο Τζαμόν Γκόρντον, όπως και ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη Σιένα, Ράσο Νεστέροβιτς. Φυσικά δεν ήταν αρκετοί.

Οι περιφερειακοί χρεώνονται επιπλέον την μεγάλη επιθετική βραδιά του Μάρκο Γιάριτς. Ένας παίκτης που για 7 σεζόν έπαιζε στο ΝΒΑ με μ.ο συμμετοχής τα 24 λεπτά, δεν μπορεί να θεωρείται τελειωμένος στα 32 του. Τα γκαρντ του Ολυμπιακού τον υποτίμησαν τόσο στο 2ο ματς του ΣΕΦ, όσο και στην Ιταλία. Ο Γιάριτς λοιπόν τιμώρησε τους Πειραιώτες με 24 πόντους. Ο Σέρβος ήταν απολύτως εύστοχος στα δίποντα (8/8) και στις βολές (2/2), ενώ είχε 2/3 τρίποντα σαν σε προπόνηση. Ουσιαστικά η είσοδός του στον αγώνα, στα τέλη της α' περιόδου και το προσωπικό του σερί των 7 πόντων, έδωσε άλλον αέρα στους Ιταλούς. Ο ίδιος πήρε τα πάνω του και κάθε του σουτ (με εξαίρεση μόνο ένα άστοχο) μπήκε … ασάλιωτο. Πώς να μην πάρουν μετά αέρα οι Καουκένας, Λαβρίνοβιτς και Μος;

Τί γίνεται τώρα; Πάνω απ' όλα χρειάζεται ψυχραιμία και ηρεμία. Κι αυτήν μπορεί να την μεταδώσει στους παίκτες, έστω και με δύο αγώνες καθυστέρηση, ο Ίβκοβιτς. Επαναλαμβάνω δε χάθηκε τίποτε. Απλά το βράδυ της Πέμπτης οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πρέπει ν' αφήσουν στο ξενοδοχείο τους κακούς τους εαυτούς και να εμφανίσουν στο γήπεδο τους καλούς. Μόνο έτσι θα σωθεί η παρτίδα και θα επιστρέψει η σειρά στο ΣΕΦ για το match ball.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση