Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Γουασάρα πιατικά μίας χρήσης


Για πάρα, πάρα πολύ καιρό θα υπάρχει μιά ανάγκη για πιατικά μίας χρήσης. Κατά πόσο σας αρέσει ή όχι, για ευκολία, αρέσει στον κόσμο να τα χρησημοποιεί. Τα χάρτινα πιάτα σα γενική κατηγορία, ενώ είναι βιοδιασπώσιμα, είναι φτιαγμένα από χαρτοπολτό που είναι φτιαγμένος από ξύλο...
Η Γουασάρα, μία Γιαπωνέζικη εταιρία έχει αναπτύξει όχι μόνο μία όμορφη αλλά και μία οικολογικά φιλική εναλακτική λύση. Έχουν σχεδιάσει και κατασκευάζουν μία σειρά πιάτων, δίσκων και κουπών φτιαγμένα από πολτό καλαμιού και βαγάσση η οποία είναι υπόλειμα από την επεξαργασία της ζαχαροκάλαμου. Η ιστοσελίδα τους μιλά για τα καλάμια ως έχουν μία “δυνατή ζωτική ενέργεια” και πως δεν είναι “σε κανένα κύνδινο εξαφάνισης”. Μπορούμε να πούμε πως δε τα παραλένε, μεγαλώνει τόσο γρήγορα και μπορεί να θέσει τεράστιο βάρος στο περιβάλλον του αν αφεθεί ανεξέλενγκτο, εξαπλώνοντας τις ρίζες του εκθετικά ραγδαία και καταλαμβάνοντας περιοχές στις οποίες προηγουμένως υπήρχαν άλλα ήδη φυτών. Αρκετά πιθανά, αυτό θα αποδείκνυε πως είναι ένας τέλειος υποψήφιος γα χρήση ως υλικό για χαρτί.
Η Γουασάρα έχει σχεδιάσει τα προϊόντα της να εφαρμόζουν άνετα στο χέρι και να τονίζουν το φαγητό και το ποτό, μία αξία που σπάνια βλέπουμε σε είδη μίας χρήσης. Τα σχήματα και οι σιλουέτες είναι οργανικά κι έχουν λεπτομέριες και λεπτότητες στην υφή που υπονοούν το χέρι συναφή με τα χειροποίητα κεραμεικά. Είναι αντιπροσωπευτικά Γιαπωνέζικα έτσι όπως ενσωματώνουν το ίδιο το πνεύμα που είναι ο Γιαπωνέζικος σχεδιασμός, μία αρμονία μεταξύ της φύσης και του δημιουργού.
Περισσότερες φωτογραφίες μετά το κλικ.
via: yanko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση