Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Ποδήλατα παντού σε Αθήνα, Θεσσαλονικη και Σαμοθράκη

Πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να ασκηθεί με ποδήλατα, θέτει από τον ερχόμενο Ιούνιο σε εφαρμογή... 
το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τους δήμους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Σαμοθράκης, καθώς και με την ορεινή κοινότητα Αρχάγγελος Πέλλας. Οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατα τα οποία θα διατίθενται δωρεάν για να μετακινηθούν ή για να ασκηθούν ή ακόμη και για να παράγουν ενέργεια!

Το πρόγραμμα παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υφυπουργός Άθλησης και Διατροφής Χρ. Αηδόνης, οποίος σημείωσε ότι στην Αθήνα έχει επιλεγεί το ιστορικό κέντρο, όπου σε σταθμούς σε Ακρόπολη, Θησείο και τη Μητρόπολη θα υπάρχουν 75 ποδήλατα, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν οι πολίτες για να μετακινούνται εντός του “τριγώνου”.

Στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα έχουν σχέση με την ενεργειακή άθληση και έχει επιλεγεί η παραλιακή ζώνη και ο Λευκός Πύργος, όπου θα τοποθετηθούν στατικά ποδήλατα σε στύλους της ΔΕΗ, προκειμένου κάθε πολίτης να μπορεί να ασκηθεί και, την ίδια στιγμή, να παράγει ενέργεια.

Αντίστοιχα στον Δήμο Αρχαγγέλου Πέλλας και στη Σαμοθράκη θα δοθούν από 100 ποδήλατα για την ψυχαγωγία και την ξενάγηση των επισκεπτών.

Το κόστος του πιλοτικού προγράμματος αγγίζει μόλις τα 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Χρ. Αηδόνη, τα οφέλη για την υγεία από την άθληση είναι τεράστια, ενώ με αυτές τις ενέργειες επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων. Ενδεικτικά ανέφερε την περίπτωση της Αυστραλίας, η οποία, με πολύ απλές πολιτικές, εξοικονόμησε 1,5 δισ. δολάρια.

http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση