Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Design Walk


To Design Walk είναι ένα διετές φεστιβάλ αφιερωμένο στο graphic design..., μια πολιτιστική και εκπαιδευτική βόλτα στην περιοχή του Ψυρρή, μια δημιουργική εμπειρία, ένα όχημα προβολής του σύγχρονου Ελληνικού design.
To 2007 η γειτονιά του Ψυρρή, με τις έντονες αντιθέσεις και τη μοναδική γεωγραφική θέση της, είχε ήδη συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό νέων δημιουργικών γραφείων. Η ιδιαίτερη αυτή συγκυρία έδωσε την ιδέα για τη δημιουργία του Design Walk: κάθε χρόνο στις αρχές Φεβρουαρίου και για τρεις ημέρες, τα δημιουργικά γραφεία με έδρα την περιοχή του Ψυρρή θα άνοιγαν τις πόρτες τους στο κοινό παρουσιάζοντας αυτόνομες εκθέσεις με έργα σχεδιασμένα αποκλειστικά για τη διοργάνωση αυτή.

Από το ξεκίνημά του, το Design Walk έθεσε ως βασικό στόχο να φέρει το κοινό πιο κοντά στο graphic design και την οπτική επικοινωνία, δημιουργώντας ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των graphic design studios της περιοχής και του κοινού.
Στο πλαίσιο του Design Walk, από το 2007 μέχρι και το 2010, παρουσιάστηκαν συνεργασίες των γραφείων με designer και εικαστικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκθέσεις που ασχολήθηκαν με τα όρια του design, τη δημιουργική διαδικασία, τη σχέση της γραφιστικής με τις άλλες τέχνες και το ρόλο του δημιουργού στη σημερινή πραγματικότητα, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά εργαστήρια, προβολές και θεματικά πάρτι.

Το Design Walk – με περισσότερα από 5 χρόνια εμπειρίας και με τη διοργάνωσή του πλέον ανά δύο χρόνια – έχει εξελιχθεί σε ένα πολύπλευρο γεγονός για το σύγχρονο design της χώρας, μια πλατφόρμα πειραματισμού και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ Ελλήνων και ξένων designer-δημιουργών και του ευρύτερου κοινού.
Ραντεβού λοιπόν τον Φεβρουάριο του 2012!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση