Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία κατά της πυρηνικής ενέργειας από την Greenpeace στη Λιουμπλιάνα

Μέλη της διεθνούς μη κυβερνητικής, περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στη Λιουμπλιάνα, με στόχο την εκδήλωση αλληλεγγύης στους κατοίκους της Ιαπωνίας και την επισήμανση των κινδύνων από τη χρήση πυρηνικής ενέργειας στη Σλοβενία...


Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Πρέσερεν της σλοβενικής πρωτεύουσας άναψαν κεριά στη μνήμη των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού, μετά τον οποίο εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες ραδιενέργειας.

Ο Ντέγιαν Σάβιτς, αρμόδιος για την ενεργειακή πολιτική στο σλοβενικό τμήμα της Greenpeace, ανέφερε ότι στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος απ' όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ήθελαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πολίτες της Ιαπωνίας, υπό το φως της πυρηνικής κρίσης στη χώρα.

«Πρώτα επλήγησαν από μια τρομερή φυσική καταστροφή και τώρα είναι αντιμέτωποι με πυρηνική απειλή. Οι σκέψεις και οι καρδιές μας είναι εκεί, μαζί τους» τόνισε ο κ. Σάβιτς.

Η διαμαρτυρία ήταν επίσης μια προειδοποίηση για τον πυρηνικό κίνδυνο στη Σλοβενία, καθώς το πυρηνικό εργοστάσιο Κρσκο βρίσκεται, επίσης, σε ζώνη σεισμικής επικινδυνότητας. Για τον λόγο αυτό, η Greenpeace στη Σλοβενία καλεί τη σλοβενική κυβέρνηση να υποστηρίξει σχέδιο για το κλείσιμο του πυρηνικού σταθμού το συντομότερο δυνατό, με καταληκτική χρονιά το 2023.

«Η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει όλα τα σχέδια για την κατασκευή δεύτερου αντιδραστήρα στον πυρηνικό σταθμό» τονίζει η οργάνωση, υπογραμμίζοντας ότι είναι αναγκαία η διεξοδική συζήτηση για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και γενικότερα την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας στη Σλοβενία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση