Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Σύμφωνο υπέρ του ευρώ… μέσω Twitter!

Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης συμφώνησαν, σήμερα, στο "Σύμφωνο για το ευρώ", με άξονα τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μέσω της επιτυχημένης εποπτείας στον τομέα των δημοσίων δαπανών και του μετριασμού των μισθών, ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπέι...


"Έχουμε συμφωνία για το Σύμφωνο του ευρώ, αλλά συζητούμε ακόμη τις λεπτομέρειες του πακέτου»,  ανήγγειλε ο Βαμ Ρομπέι από την ιστοσελίδα του στο Twitter, στις 21:42 ώρα Ελλάδας.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Ε.Ε., είχε προχωρήσει σε μια πιο… κατηγορηματική ανάρτηση αναφέροντας ότι «καταλήξαμε στο Σύμφωνο του Ευρώ», αλλά στη συνέχεια τη διέγραψε.

Στο προσχέδιο της συμφωνίας, που είχε στη διάθεσή του το Γερμανικό πρακτορείο, γινόταν λόγος για μία συναίνεση αναφορικά με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την τόνωση της απασχόλησης και τη συρρίκνωση των κρατικών χρεών στα όρια της 17μελούς ευρωζώνης.

Πρόκειται για σχέδιο συμφωνίας που προωθούσε η Γερμανία, με γαλλική υποστήριξη και το οποίο προέβλεπε τη θέσπιση συγκεκριμένων στόχων ανά χώρα, τόσο στα δημοσιονομικά, όσο και σε φορολογικά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα, οι οποίοι θα εξετάζονται σε διάστημα 12 μηνών.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος μας στην βελγική πρωτεύουσα, Μάκης Πολλάτος, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εξέφρασε τη συμφωνία του με το περιεχόμενο του Συμφώνου αναφέροντας χαρακτηριστικά στους ηγέτες της Ε.Ε.οτι
οι πολιτικές που περιγράφονται στο Σύμφωνο εφαρμόζονται ήδη από την Ελλάδα και θα ολοκληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση