Σάββατο 2 Απριλίου 2011

«Πράσινη» ανάσα 250 εκατ. ευρώ στο ΔΕΣΜΗΕ από αδιάθετα δικαιώματα εκπομπής ρύπων


Στο ταμείο του ΔΕΣΜΗΕ θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Πρόκειται για υιοθέτηση της πρότασης Μπιρμπίλη, η οποία μάλιστα είχε ενσωματωθεί στον πρόσφατο νόμο για τις ΑΠΕ, με στόχο την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας και την αποφυγή της επιβάρυνσης των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με αυξημένο τέλος ΑΠΕ...

Υπολογίζεται πως ποσό της τάξης των 250 εκατ. ευρώ θα διοχετευθεί στα ταμεία του ΔΕΣΜΗΕ αντί να διατεθεί για να κλείσει “τρύπες” του προϋπολογισμού όπως αρχικά επεδίωκε το ΥΠΟΙΟ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ είχε ανέλθει στα τέλη του 2010 στα 105 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών στους παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Με την κοινή απόφαση ΥΠΟΙΟ και ΥΠΕΚΑ το ζήτημα αυτό θα διευθετηθεί και οι καταναλωτές δεν θα κληθούν να επωμιστούν επιπλέον βάρος για την “πράσινη” ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση