Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αγγλικό Μπουλντόγκ


Παρά το γεγονός ότι το Αγγλικό Μπουλντόγκ έχει μικρό ανάστημα, είναι γερό και εύρωστο. Έχει κοντά και πολύ δυνατά, μυώδη πόδια. Το κεφάλι του είναι παχύ και μεγάλο, με μάγουλα που αγγίζουν τις άκρες των ματιών του. Το ρύγχος του είναι κοντό και επίπεδο με μακριά μαύρη μύτη με πλατιά ρουθούνια. Έχει στρογγυλά μαύρα μάτια και λεπτά αυτιά που διπλώνουν προς τα πίσω. Η ουρά του είναι κοντή και χαμηλή. Το τρίχωμά του είναι κοντό, λείο και εμφανίζεται σε διάφορα χρώματα όπως: λευκό, κόκκινο, καστανό, ξανθό...


Παρά τη «γκρινιάρικη» έκφρασή του, το Αγγλικό μπουλντόγκ είναι ένα χαρούμενο, ευγενικό και φιλικό σκυλί. Επιδιώκει την ανθρώπινη συντροφιά και προσπαθεί συνεχώς να κερδίσει την προσοχή. Οι ιδιοκτήτες αυτής της φυλής, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να του αφιερώσουν πολύ χρόνο και ενέργεια για να μη νιώθει μοναξιά. Το Αγγλικό μπουλντόγκ είναι άριστο κατοικίδιο και συνήθως τα πηγαίνει καλά με άλλα κατοικίδια ζώα.

Ιστορικό Φυλής


Το Αγγλικό Μπουλντόγκ είναι απόγονος του παλιού ασιατικού μαστίφ, αλλά η ανάπτυξη της φυλής έγινε στη Μεγάλη Βρετανία. Το όνομα "μπουλντόγκ" έχει μεσαιωνική προέλευση και αναφέρεται στην μυώδη κατασκευή της φυλής και την επιθετικότητα και δύναμη με την οποία το μπουλντόγκ επιτιθόταν σε ταύρους στις αρένες. Αν και έχει επικρατήσει ότι το Bulldogs αναπαρήχθη αρχικά ως σκύλος-δόλωμα για τους ταύρους, αυτό στην πραγματικότητα είναι αναληθές. Το Bulldogs έχει πολύ μεγάλη ιστορία, που χρονολογείται από τους αρχαίους, προ-ρωμαϊκούς χρόνους, στις Βρετανικές Νήσους. Σε μια χώρα που δεν είχε «καουμπόηδες» να πιάσουν τα γουρούνια και τα βοοειδή, ο γεωργός έπρεπε να χρησιμοποιήσει το σκυλί της οικογένειας για τη διασφάλιση των ζώων, ώστε ο αγρότης θα μπορούσε να το ελέγχει με ένα σχοινί.

Περιποίηση
Το απαλό και κοντό τρίχωμα του Αγγλικού Μπουλντόγκ είναι εύκολο στην περιποίηση. Χρειάζεται βούρτσισμα για να διατηρείται καθαρό το τρίχωμά του και μπάνιο όποτε είναι απαραίτητο. Τα μάτια του όμως θέλουν συχνό καθάρισμα με υγρό πανί. Εξίσου συχνά θέλουν καθάρισμα και τα αυτιά του.

Γενικά θέματα υγείας

Το Αγγλικό Μπουλντόγκ είναι ευαίσθητο σε αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα με τα μάτια του. Επίσης, έχει περισσότερες πιθανότητες από τις περισσότερες άλλες φυλές σκυλιών για την ανάπτυξη λοιμώξεων του δέρματος και υποφέρει από θερμοπληξία. Το Αγγλικό Μπουλντόγκ έχει μέσο όρο ζωής τα 13 χρόνια και δίνει περίπου 4 με 5 κουτάβια ανά γέννα.

Ιδανικές συνθήκες διαβίωσης
Κάποια αγγλικά Bulldogs απολαμβάνουν την άσκηση, και άλλα θα προτιμούσαν να βρίσκονται μέσα στο σπίτι όλη την ημέρα. Θα πρέπει να το ενθαρρύνουμε να γυμνάζεται τακτικά, για την διατήρηση της καλής του υγείας. Το μπουλντόγκ είναι μια καλή επιλογή για οικογένειες με μικρά διαμερίσματα.

Θέλετε κι εσείς ένα
Βρείτε το ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση