Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Παρέμβαση Τ. Δημητρουλόπουλου για Ολύμπια Οδό & Αεροδρόμιο


 Η πρωτοφανής κρίση που χτύπησε  την Ελλάδα μας υποχρέωσε να ξαναδούμε  το αυτονόητο της πολιτικής. Ότι, δηλαδή, δεν επιτρέπετε να υπάρχει πολιτική ενέργεια χωρίς αρχή, μέση και τέλος.
      Δεν υπάρχει περίπτωση  να αποτύχει ένα όραμα  που έχει γερά θεμέλια  και ξεκάθαρη στόχευση, όσες αντιξοότητες και αν το πλαγιοκοπήσουν στην εξέλιξή του. Αυτή η νομοτέλεια ισχύει και στις περιπτώσεις του πολιτικού αεροδρομίου Ανδραβίδας και του κλειστού αυτοκινητοδρόμου...

      Κατά  την πρώτη μου  θητεία ως Νομάρχης Ηλείας, από κοινού με το θεσμικό μέτωπο του νομού, διεκδικήσαμε με τρόπο συγκεκριμένο τη μελέτη και ωρίμανση των δύο μεγάλων αναπτυξιακών έργων.
      Θυμίζω  ότι το 2004 η  κυβέρνηση Καραμανλή παρέλαβε και τα δύο έργα σε φάση ετοιμότητας. Έκτοτε τους μεν αυτοκινητοδρόμους, τμήμα των οποίων περνούσε από την Ηλεία, η τότε κυβέρνηση τους προχώρησε με αποικιοκρατικούς όρους υπέρ των εργολάβων και των τραπεζών. Εν πάσει περιπτώσει τους προχώρησε. Το δε αεροδρόμιο, το οποίο αφορούσε κατά κύριο λόγω την Ολυμπιακή γη της Ηλείας, το κατέταξε στα απολεσθέντα μαζί με το                                                  «ταμείο Μολυβιάτη», το σιδηρόδρομο, τα λιμενικά έργα, την αποκατάσταση των πυρόπληκτων και τόσα άλλα που απέδειξαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της χειρότερης μεταπολεμικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος.
      Από τον Οκτώβρη του 2009, όταν ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν την διάσωση  της χώρας, πολλοί έσπευσαν να πουν – και ανάμεσά τους αρκετοί που έδειξαν αδικαιολόγητη ανοχή – ότι σε αυτή τη συγκυρία είναι αδύνατο να υλοποιηθούν αυτά που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.
      Έρχεται η πραγματικότητα να τους διαψεύσει.
Με την επιμονή όλων μας η κυβέρνηση υλοποιεί την Πρωθυπουργική δέσμευση για επιδίωξη ανασυγκρότησης του τόπου μας πάσει θυσία.
      Το  πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας αν και κινδύνευσε σοβαρά από τις μεθοδεύσεις διόγκωσης του κόστους του και από διαμορφωτές κακού κλίματος, μπήκε στην πραγματική του διάσταση και βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν τη δημοπράτηση.
      Όπως  και για τον αυτοκινητόδρομο  έτσι και για το αεροδρόμιο νιώθω διπλά ευτυχής.
Πρώτον  γιατί θεμελιώθηκαν όταν ήμουν Νομάρχης.
Και δεύτερον γιατί υλοποιούνται τώρα που έχω την τύχη να τα υπηρετώ ως βουλευτής.
      Αυτό  σημαίνει ότι η κυβέρνηση διαμόρφωσε τις λύσεις, όπως για παράδειγμα, με τις τελευταίες πρωτοβουλίες της για την συνολική επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος και τη διασφάλιση της ολοκλήρωσης του έργου της Ολυμπίας οδού.
      Τώρα  είναι η ώρα  της ψυχραιμίας.
Πρέπει όλοι μας, κυβέρνηση και πολίτες να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δράσουμε χωρίς εντυπωσιασμούς.
      Είμαι αμετάκλητα αισιόδοξος για τα δύο μεγάλα έργα και παραμένω ανήσυχος για τα υπόλοιπα μεγάλα ζητήματα όπως η ανασυγκρότηση του νομού και η διαχείριση των απορριμμάτων.
      Οι  βουλευτές από  κοινού πράττουμε  κάθε τι απαραίτητο και είναι η ώρα να έχουμε την στήριξη όλων των δυνάμεων της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση