Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Εντύπωση προκαλεί


Πλησιάζοντας προς την Κυριακή των εκλογών εντύπωση προκαλεί η αδυναμία των υποψηφίων και κυρίως του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να πραγματοποιήσουν ομιλίες με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Εντύπωση προκάλεσε η κεντρική ομιλία του Χρήστου Παπουτσή, υποψηφίου βουλευτή της Α’ Αθήνας. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 2000 άτομα
παρευρέθησαν και παρακολούθησαν την κεντρική του ομιλία. Έντονη ήταν η παρουσία των νέων, οι οποίοι συσπειρώνονται στο πλευρό του και να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του, “ Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά, αλλά παλεύουν μαζί με το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τις γνήσιες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας ”. Η πολιτική ατζέντα που διατύπωσε ο Χρήστος Παπουτσής στις 10 Μαρτίου στη συνδιάσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. φαίνεται να έδωσε ελπίδα στο κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και κυρίως ενέπνευσε τη νεολαία του κινήματος.


3 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ). ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ.

    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ.

    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΟ ΕΟΚ, ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΒΙΖΑ.

    ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΟΥΝ.

    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    Ε, ΤΟΤΕ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ.

    ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατά συνέπεια για τις εκτάσεις για τα έργα και τις εγκαταστάσεις της Εταιρείας ULEN που χρειαζόταν προσωρινά η Εταιρεία, μόνο το Κράτος επιτρεπόταν να προβεί στις κατάλληλες
    ενέργειες για να παραδοθούν στην Εταιρεία προσωρινά προς χρήση και ΔΕΝ επιτρεπόταν να καταλάβει αυθαιρέτως η Εταιρεία ULEN οποιαδήποτε έκταση . Συνεπώς δεν νοείτο γρησικτησία έκτασης με νομέα την Εταιρεία ULEN . Περαιτέρω με βάση τις ως άνω διατάξεις η ΕΥΔΑΠ ΑΕ ( και η προϋφιστάμενη ΕΕΥ ) ήταν και είναι χρήστης των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν και όγι νομέας ,αφού οι εκτάσεις ανήκαν στο Κράτος είτε στο ΝΠΔΔ « Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ ». Εξάλλου το Κράτος ,μετά το Σύνταγμα του 1911,με το αρ.
    17, δεν επιτρεπόταν ,ούτε επιτρέπεται να καταλάβει μια ιδιωτική έκταση χωρίς αποζημίωση του ιδιοκτήτη της, ούτε βέβαια μπορούσε με έκτακτη χρησικτησία να αποκτήσει την κυριότητα μιας ιδιωτικής έκτασης . Αυτό ισχύει και για τα ΝΠΔΔ σαν αποκεντρωμένα όργανα του Κράτους και άλλωστε δεν προβλέπεται από τις διατάξεις λειτουργίας τους ,που σαν διατάξεις δημοσίου δικαίου είναι περιοριστικές . Εξάλλου η ΕΕΥ ήταν 100 % Κρατική και η ΕΥΔΑΠ ήταν 100 % Κρατική μέχρι το 1999 .Δεν νοείται ούτε επιτρέπεται μια 100 %
    Κρατική Εταιρεία, και μάλιστα με κοινωνικό χαρακτήρα ,να καταπατά ιδιωτικές εκτάσεις .Τούτο θα ήταν παραβίαση του αρ. 17 του Συντάγματος από το Κράτος, που ήταν ο αποκλειστικός μέτοχός τους. Περαιτέρω ,μετά την μερική ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ,το Κράτος παρέμεινε ο πλειοψηφικός μέτοχος με 63 % . Το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ υποχρεούται να προστατεύει τα συμφέροντα του βασικού μετόχου που είναι το Κράτος και θεμελιώδες συμφέρον του Κράτος είναι η τήρηση του Συντάγματος και τασσόμενη από αυτό προστασία της ιδιοκτησίας με βάση το αρ. 17 Σ. Κατά συνέπεια ,με βάση και την προαναφερθείσα αρχή της χρηστής διοίκησης που πρέπει κατά νόμο να διέπει την λειτουργία των ΔΕΚΟ , ούτε τώρα που η ΕΥΔΑΠ έχει μερικά ιδιωτικοποιηθεί, νομιμοποιείται το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ να καταλαμβάνει εκτάσεις που δεν έχουν απαλλοτριωθεί για τους σκοπούς της ή δεν έχει την κυριότητά τους η ΕΥΔΑΠ .Η αυθαίρετη κατάληψη έκτασης δεν προβλέπεται από το καταστατικό της ,αλλά και δεν επιτρέπεται κατά ανωτέρω ( αφού και σήμερα ισχύει για τη λειτουργία της το αρ. 28 ν. 1068/1980 περί απαλλοτριώσεων, με βάση το αρ.4 του ν. 2744/1999) ,αφού εξάλλου από το 1999 η ΕΥΔΑΠ ΑΕ είναι μόνο ΥΡΐίστικ των εκτάσεων που ανήκουν στο ΝΠΔΔ « Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ »και δεν επιτρέπεται να είναι « νομέας » μιας έκτασης που δεν ανήκει στην ίδια ή στο ανωτέρω ΝΠΔΔ ,την οποία έκταση κατέλαβε αυθαιρέτως.
    Η Δικαιοσύνη θα βρει την αλήθεια..
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
    ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Ή ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΚΟΤΗΤΑ;
    ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ

    Ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών, χωρίς αναστολή, επέβαλε στον πρόεδρο των Ελλήνων Οικολόγων Δημοσθένη Βεργή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη Μαραθώνα.

    Παράλληλα, του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ. Η δικογραφία αφορά ακίνητα συνολικής έκτασης 452.000 τετραγωνικών μέτρων, αξίας άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, έκταση την οποία ο κ. Βεργής εμφανίζεται να διεκδικούσε, παρά το γεγονός ότι τμήμα των διεκδικούμενων εδαφών ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο και την ΕΥΔΑΠ. Ο κ. Βεργής δεν ήταν παρών στο δικαστήριο, όπου εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του και αναζητείται για να οδηγηθεί στη φυλακή.

    Ο καταδικασθείς πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων Οικολόγων, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, προέβαλε «δικαιώματα κυριότητας» για τα επίμαχα ακίνητα, τα οποία μέσω πλαστογραφήσεων εμφανίζονταν ως μη δασικά.
    Βαριές ποινές για την ίδια υπόθεση επιβλήθηκαν στον πρώην δασάρχη Πεντέλης, Νίκο Παπακώστα, και τον συγκατηγορούμενό του κ. Κατογιαννάκη. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 5.000 ευρώ και ο δεύτερος σε 10 έτη και πρόστιμο 3.000 ευρώ. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον κ. Βεργή, οι εν λόγω ποινές δόθηκαν με αναστολή και συνεπώς οι δύο καταδικασθέντες δεν θα οδηγηθούν στις φυλακές.
    Αθώοι κρίθηκαν άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

    ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
    Τα κτήματα έχουν συνολική αξία πολύ μικρότερη από 120 χιλιάδες ευρώ και έτσι ΔΕΝ είναι κακούργημα ( αναπροσαρμόστηκε με το αρ. 25 του ν. 4055/2012 το κακούργημα από 73 χιλ. σε 120 χιλ .ευρώ. ) .Έχουν πολύ μικρή αξία διότι απέχουν λιγώτερο από 1500 μέτρα από τη ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και με βάση τις Υγειονομικές Διατάξεις για το Νερό στα ΦΕΚ 720 / Β713-12-1983 και ΦΕΚ 891/Β713-12-1988 και ΦΕΚ 1744/Β 713-12-2005, βλέπε στο Ιντερνέτ, στο σάϊτ της ΕΥΔΑΠ https://www.evdap.gr/index.asp7a id-79 , ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κτισθούν και απαγορεύεται οποιαδήποτε εργασία ! Τα κτήματα έτσι είναι ΑΧΡΗΣΤΑ ! Δεν επιτρέπεται η περίφραξή τους ,για να μην εμποδίζονται τα οχήματα της πυροσβεστικής Τι να τα κάνει να τα αγοράσει κανείς ; Ούτε να τα περιφράξει δεν μπορεί.
    Έχουν ΜΗΔΕΝ αξία , είτε είναι Δασικά είτε όχι ,ΔΕΝ ΚΤΙΖΟΝΤΑΙ ! Ούτε επιτρέπεται ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ , βλ,προηγ. φεκ.
    Εκκρεμεί η απόφαση για το αστικό ! Έχει εκδοθεί η προδικαστική απόφαση 203 /2013 του Εφετείου Αθηνών και αναμένεται η οριστική. Πως αποφάσισε το ποινικό Δικαστήριο ότι είναι κτήματα του Δημοσίου ; Τα κτήματα αγοράστηκαν από Χοτζέτικο ταπί ,με την έγκριση πώλησης της επιτροπής Οθωμανικών κτημάτων , 583/14 Ιουλίου 1838 ,που ΜΕΤΑΓΡΑΦΤΗΚΕ στο Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνα στον ΤΟΜΟ Γα και ΑΡΙΘΜΟ 183 ,από τον Υποθηκοφύλακα την 9η Ιουλίου 1868 .
    Η απόφαση της επιτροπής Οθωμανικών κτημάτων αναγράφει ότι το έγγραφο 1255 της 10ης Ιανουαρίου 1838 του Οικονομικού επιτρόπου Αττικής,αναφέρει ότι το Δημόσιο δεν έχει ουδεμία απαίτηση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση