Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Μεγάλη... Εβδομάδα για τον ΠΑΟ!

Τα... βροντάει ο Βγενόπουλος!

Xριστούγεννα έρχονται, όπως φαίνεται όμως.... μεγάλη εβδομάδα ξημέρωσε για τον Παναθηναϊκό! Με μια κοφτή. λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν προτίθεται πλέον να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός…
O mr MIG αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι δεν σκοπεύει να δώσει καμία εξήγηση για την απόφασή του, ωστόσο αφήνει αιχμές για τη «λάσπη» που δέχεται… εξ οικείων το τελευταία δίμηνο, χωρίς να κατονομάζει πρόσωπα.  Αυτό πάντως που ακούγεται τελευταία είναι ότι έχουν διαρρηχθεί πλέον οι δεσμοί που είχε με τον Νικόλα Πατέρα, ειδικά μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.
Δεν σκοπεύω να δώσω καμία εξήγηση για την απόφασή μου αυτή. Αυτό το δικαίωμα το έχω "πληρώσει" με 20 εκατ. ευρώ πριν δύο χρόνια, με 1,8 εκατ. ευρώ πριν δύο μήνες και με τόνους λάσπης και κακίας που δέχθηκα και δέχομαι από "Παναθηναϊκούς" διαφόρων επιπέδων. Το σκηνικό για "ενότητα" και "συσπείρωση" που ξαναστήθηκε δεν με αφορά πλέον».

Αβεβαιότητα...
Αυτό που αναμένεται πλέον με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η αντίδραση του «πράσινου» προέδρου (ο οποίος την Κυριακή, με δική του ανακοίνωση, είχε απειλήσει με αποχώρηση αν συνεχιστεί η διχόνοια), όπως και του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Θυμίζουμε ότι αυτό που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Αύγουστο ήταν πως μέχρι τον Μάιο του 2011 θα πρέπει να έχει μεταβιβαστεί η πλειοψηφία των μετοχών από την οικογένεια Βαρδινογιάννη στην πλευρά Βγενόπουλου.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν έντονα προβληματισμένος από τη σχέση του με τον Νικόλα Πατέρα από την ημέρα που ο πρόεδρος της ομάδας ανέλαβε ξανά. Θεωρεί δηλαδή ότι ο Νικόλας Πατέρας ήταν εντελώς διαφορετικός στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα καθήκοντα του.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος θεωρεί ότι δέχτηκε πόλεμο. Στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου συμμετείχε με 1,8 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν έβαλε το ποσό που του αναλογούσε (4,5 εκατ. ευρώ) ενώ ο Παύλος Γιαννακόπουλος ζήτησε πίσω περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, από τη στιγμή που οι υπόλοιποι μέτοχοι δεν έβαλαν όσα τους αναλογούσαν.  Όλα αυτά τον έκαναν να πιστεύει ότι δεν υπήρξε κοινή πλεύση όπως είχε συμφωνηθεί τον Σεπτέμβριο.
Το μόνο βέβαιο προς το παρόν είναι ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε περιπέτειες, αφού η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέχει ακόμη το 53% των μετοχών και είναι δεδομένη η πρόθεσή της να διατηρήσει μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό. Όμως, μετά τη "βόμβα" Βγενόπουλου, διάδοχη κατάσταση δεν φαίνεται στον ορίζοντα, με δεδομένη μάλιστα την άρνηση όλων των εμπλεκομένων στο πολυμετοχικό σχήμα να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις τύχες του συλλόγου.
"Ουδέν σχόλιον" από Παύλο
Από πλευράς των υπολοίπων μετόχων, η μοναδική αντίδραση -ή μάλλον... μη αντίδραση- ήταν αυτή του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο οποίος αρκέστηκε να πει στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σέντρα FM": «Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση