Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Αγωνία Γιώργου για το εσωκομματικό μέτωπο

Οι εσωκομματικές  αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, κυρίως από  τους βουλευτές, αλλά και άλλα στελέχη, εξελίσσονται στο μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς οι διαφοροποιήσεις  και οι κριτικές φωνές φουντώνουν εναντίον της ακολουθούμενης πολιτικής.
Κύριος στόχος των βουλευτών είναι  η πολιτική του υπουργείου Οικονομικών  και ειδικά ο τρόπος με τον οποίο  εφαρμόζει το μνημόνιο ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Το κλίμα για  τον τσάρο της οικονομίας είναι  βαρύ στην κοινοβουλευτική ομάδα  του ΠΑΣΟΚ και σύντομα εκτιμάται  ότι θα υπάρξουν ακόμη πιο οργανωμένες  κινήσεις εναντίον του – πέραν  δηλαδή της κριτικής, που του ασκείται στις συνεδριάσεις των οργάνων –  όμως δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν  πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών  από βουλευτές για την απομάκρυνσή  του από την κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση  η ψήφιση του προϋπολογισμού την  Τετάρτη θεωρείται ως η τελευταία  πράξη ευρείας ανοχής στο πρόσωπό  του από τους βουλευτές.

Σε αυτό το κλίμα  ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προσπαθεί να εκτονώσει τα πράγματα και να κάνει ανοίγματα καλής  θέλησης προς την κοινοβουλευτική  ομάδα, αλλά και να κινητοποιήσει  τους υπουργούς του, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα σε όλους τους τομείς κυβερνητικής πολιτικής. Το μεσημέρι της  Δευτέρας συγκαλεί ατύπως το υπουργικό  συμβούλιο, ενώ την Κυριακή είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εισηγητές  των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, με το προεδρείο  της κοινοβουλευτικής ομάδας και  τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους  του κόμματος.

Στις συναντήσεις  υπήρξε σκληρή κριτική για χειρισμούς των υπουργών και ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει την  κατάσταση. Παραδέχθηκε ότι «έγιναν και γίνονται λάθη και αστοχίες» και αναγνώρισε την ανάγκη να υπάρξουν από την αρχή του χρόνου κινήσεις για τον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης με το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η χώρα βρίσκεται σε «περίοδο πολέμου» και έθεσε ως προτεραιότητα  την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής  του δανείου των 110 δις ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση