Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Τι τρέχει με τον Βενιζέλο;


Κάτι τρέχει με τον Βαγγέλη. Αυτό λένε στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση βλέποντας τον κ. Βενιζέλο να «βγαίνει από το καβούκι του», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Ο υπουργός Αμυνας έχει αρχίσει να μιλά και πάλι, να παίρνει θέσεις που διακριτικά είναι διαφοροποιημένες από την κυβερνητική γραμμή, να εμφανίζεται όλο και περισσότερο και να δείχνει ότι είναι έτοιμος για την ολική επαναφορά.
Τελευταίο κρούσμα είναι η συνέντευξη στο σημερινό «Βήμα της Κυριακής» όπου ουσιαστικά λέει ότι μια εξεταστική για την οικονομία θα ήταν λάθος και δεν θα έβγαζε πουθενά. Υπενθυμίζουμε ότι ο
Γ. Παπανδρέου και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προκρίνουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με στόχο να καθίσουν στο σκαμνί κάνα δύο γαλάζιους υπουργούς. Η κίνηση αυτή έχει συγκεκριμένη στρατηγική. Πιστεύουν ότι ο κόσμος ζητά «αίμα», ζητά δηλαδή να βρει ενόχους για την κατάντια της χώρας. Θέλει να δει πολιτικούς να πηγαίνουν φυλακή, έτσι για να ξεθυμάνει η οργή. Η κυβέρνηση αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί και σκοπεύει να στήσει στον τοίχο τη Νέα Δημοκρατία.
Από αυτό το σχέδιο φαίνεται να διαφοροποιείται ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος και στο πρόσφατο παρελθόν είχε απασφαλίσει για διάφορα θέματα. Όπως π.χ. για τους μισθούς και το συνταξιοδοτικό των ένστολων που τον έφερε σε αντιπαράθεση με τον άλλοτε σύντροφό του Ανδρέα Λοβέρδο. Επίσης, ο υπουργός Άμυνας καταθέτει προτάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, για τα ιδιωτικά ΑΕΙ κ.λπ.
Παρά το γεγονός ότι δε δίνει αφορμή, ήδη στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι ο κ. Βενιζέλος ξαναβγαίνει στον αφρό βλέποντας ότι ο κ. Παπανδρέου θα έχει πολύ σύντομα προβλήματα, και στην κοινωνία και στο κόμμα του.
Κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι δε θα θέσει θέμα, ούτε θα τεντώσει το σκοινί. Θα παρεμβαίνει όποτε κρίνει σωστό, θα τονίζει ζητήματα που θα δείχνουν τις διαφορές του με τον αρχηγό του, θα συναναστρέφεται με βουλευτές που έχουν αρχίσει να γκρινιάζουν για το ΠΑΣΟΚ που βλέπουν.
Αλλωστε, ο υπουργός Αμυνας στήριξε όσο κανένας το Μνημόνιο κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε, επομένως, η τύχη του και το πολιτικό του μέλλον θα κριθεί από το αν θα αποτύχει, ή θα επιτύχει η κυβερνητική πολιτική.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα αναμένονται οι τοποθετήσεις του για τα εθνικά θέματα αλλά και τι θα γίνει σε περίπτωση που ο κ. Πάγκαλος εγκαταλείψει τη θέση του αντιπροέδρου. Δεν αποκλείουν κάποιοι να πάρει τη θέση του ο κ. Βενιζέλος ώστε ο πρωθυπουργός να τον έχει από κοντά κι όντας σε τόσο θεσμική θέση να μην πολυμιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση