Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Τα γυναικεία δάκρυα λειτουργούν ως «αντι-Βιάγκρα»


Τα γυναικεία δάκρυα περιέχουν χημικές ουσίες που «σβήνουν» την ανδρική επιθυμία, σύμφωνα με νέα έρευνα. Μια χημική ουσία που περιέχεται στα δάκρυα των γυναικών φαίνεται πως μειώνει το επίπεδο της ορμόνης τεστοστερόνης και «παγώνει» τη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή ισραηλινή επιστημονική έρευνα, η οποία για πρώτη φορά δείχνει ότι τα δάκρυα περιέχουν χημικά «σήματα» προς το άλλο φύλο. Αν αυτό όντως συμβαίνει,
τότε όταν οι άνθρωποι κλαίνε, δεν εκφράζουν απλώς τα συναισθήματά τους, αλλά στέλνουν και «σήματα» στους άλλους. Έτσι, οι γυναίκες που κλαίνε μπροστά στον άνδρα ή το σύντροφό τους, ίσως γίνονται πιο συμπαθείς, αλλά ταυτόχρονα και λιγότερο ελκυστικές.
Είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη στην ιστορία της ανθρωπότητας μετά από αυτή του σάντουιτς.
Κορίτσια να ένα νέο κόλπο. Αν βαριέστε τις αθλοπαιδιές, ρίξτε ένα κλάμα και καθαρίσατε, γιατί αυτό με τον πονοκέφαλο δεν περνάει πια. Να δεις που θα το βγάλουν και σε χάπι.
Ένα χάπι, ένα χάπι να γιατρεύει την «αγάπη».
Η ανακάλυψη μπορεί να ρίξει φως σε ένα παλιό μυστήριο: γιατί οι άνθρωποι χύνουν τόσο συχνά συναισθηματικά δάκρυα, αντίθετα με άλλα ζώα. Επίσης αναμένεται να αναζωπυρώσει την παλαιά επιστημονική διαμάχη κατά πόσο υπάρχουν φερορμόνες στους ανθρώπους, δηλαδή χημικές ουσίες που εκκρίνονται από τον οργανισμό και επηρεάζουν την κοινωνική συμπεριφορά των άλλων.
Το φτύσιμο πάντως επηρεάζει τη συμπεριφορά. Εκτός αν νομίζει κανείς ότι ψιχαλίζει. Δηλαδή αν κλάψει μια διμοιρία ΜΑΤ η διαδήλωση θα είναι ειρηνική; Οι άντρες ερωτεύονται τις «μοιραίες» που τους τσαντίζουν και παντρεύονται τις κλαψιάρες από συμπόνια; Εκτός αν άδει το «άσε με να σ’  αγαπάω» της Λίτσας Διαμάντη και είναι και θεά, οπότε τα συμπεράσματα της μελέτης πάνε περίπατο…
Οι ερευνητές του Τμήματος Νευροβιολογίας του Ινστιτούτου Επιστημών Weizmann, υπό τον καθηγητή Νόαμ Σομπέλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό “Science”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, το “Nature”, τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», τη «Γκάρντιαν» και την «Τέλεγκραφ», μελέτησαν για πρώτη φορά την επίπτωση που έχει στους άνδρες η οσμή των δακρύων των γυναικών, τα οποία οι επιστήμονες είχαν συλλέξει λίγο πριν, καθώς οι γυναίκες έκλαιγαν βλέποντας λυπητερές ταινίες. Διαπιστώθηκε ότι τα δάκρυα περιέχουν μια ουσία που «κατεβάζει» την ανδρική σεξουαλική επιθυμία, μια ανακάλυψη που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να λύσουν το μυστήριο γιατί οι άνθρωποι κλαίνε, όταν είναι λυπημένοι ή αγχωμένοι. Σε μερικά ζώα έχει αποδειχτεί ότι τα (σχετικά σπάνια) δάκρυα περιέχουν χημικές ουσίες που αποτελούν «σήματα», τα οποία επηρεάζουν τη συμπεριφορά των άλλων ζώων, κυρίως μειώνοντας την επιθετικότητά τους. Φαίνεται πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους άνδρες, οι οποίοι, εξαιτίας των δακρύων, νιώθουν μικρότερη επιθετικότητα και αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη σεξουαλική επιθυμία τους.
Πρόκειται για την επιστημονική δικαίωση των μπρουτάλ ανδρών, των «μαμάω και δέρνω». Ο ίδιος μηχανισμός είναι. Την επόμενη που θα ακούσετε να λέει «που πήγαν οι άντρες», στείλτε της τη μελέτη σε pdf .  Για αυτό το καλύτερο σεξ είναι μετά από καυγά. Όσο πιο σκυλοκαυγάς, τόσο το καλύτερο. Τσάντισε τον και λίγο χρυσή μου, να δεις αναπτέρωση ηθικού. Ψιθύρισε του στο αυτί «μνημόνιο» να δεις για πότε θα εκτιναχθεί η λίμπιντο στο «κομοδίνο».
Οι επιστήμονες ως τώρα πίστευαν ότι το κλάμα φέρνει αποτέλεσμα απλώς ως οπτικό «σήμα» προς τον άλλο, αλλά τώρα φαίνεται πως περιέχει και μια χημική διάσταση. Ο έλεγχος του εγκεφάλου των ανδρών εθελοντών μέσω λειτουργικής μαγνητικής τομογραφίας έδειξε ότι, αφού μύρισαν τα γυναικεία δάκρυα, μειώθηκε η δραστηριότητα στις περιοχές εκείνες που σχετίζονται με τις σεξουαλικές ορμές, όπως στον υποθάλαμο.
Πρόκειται για μια τεράστια κατάκτηση του φύλου. Ναι, υπάρχει ανδρικός  εγκέφαλος και λειτουργεί, πέρα από το μόνιμο σήμα για σεξ, με μία ή και δύο αιθέριες υπάρξεις. Ενώ προβλέπω να αναπτύσσεται και νέο βίτσιο. Ο δακρυολάγνος, ο οποίος θα προσπαθεί να σταθεί στο ύψος του, μετά την κατανάλωση μικρής ποσότητας  γυναικείων δακρύων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση