Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μαστίγωσαν μέχρι θανάτου 14χρονη


Το κορίτσι βγήκε από το σπίτι για να πάει στην τουαλέτα. Στον κήπο συνάντησε τον ξάδελφο της που τη φίμωσε και την ξυλοκόπησε. Όμως το συμβούλιο γερόντων του χωριού τιμώρησε αυτήν και όχι τον ξάδελφο που την ξυλοκόπησε.
Μια τυχαια συνάντηση κοντά στον φοίνικα, που απέχει µόλις µερικά µέτρα από την κρεβατοκάμαρά της, είχε ως κατάληξη να µαστιγωθεί µέχρι θανάτου ένα 14χρονο κορίτσι στο Μπανγκλαντές.

Η Χένα Ακτέρ είχε βγει για να πάει στην τουαλέτα, όταν συνάντησε τον ξάδελφο και γείτονά της Μαχµπούµπ που τη φίµωσε και την ξυλοκόπησε. Η επίθεση ήταν τόσο βίαιη, που το κορίτσι δεν µπορούσε να περπατήσει ή να µιλήσει.

Οµως το συµβούλιο των γερόντων του χωριού, αντί να τιµωρήσει τον θύτη, την κατηγόρησε ότι είχε παράνοµες σχέσεις µε έναν παντρεµένο άντρα και την καταδίκασε να υποστεί 101βουρδουλιές. Ετσι την περασµένη εβδοµάδα ο πατέρας της µετέφερε το κορίτσι, που δεν µπορούσε να σταθεί καλά καλά στα πόδια του, στην πλατεία του χωριού, όπου µαστιγώθηκε µέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Εξι ηµέρες αργότερα πέθανε στο νοσοκοµείο.
Με αφορµή την υπόθεση αυτή οι Αρχές του Μπανγκλαντές προσπαθούν να περιορίσουν τη δύναµη των τοπικών συµβουλίων των γερόντων που αποδίδουν «δικαιοσύνη» στα χωριά βάσει της σαρίας, δηλαδή του ισλαµικού νόµου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση