Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Tακτική συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας


Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση υπό την προεδρία κ. Τσαρούχα Ηλία την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας.


Με πρωτοβουλία του συμβουλίου παρέστησαν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας και υπέβαλλαν τις προτάσεις τους προς το συμβούλιο όσον αφορά τις τοπικές δράσεις και έργα που θα πρέπει να περιλαμβάνει το επιχειρησιακό και τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ήλιδας, σύμφωνα και με το Νόμο Καλλικράτη. Έτσι, το συμβούλιο κάνει πράξη την ενδοδημοτική αποκέντρωση και την λαική συμμετοχή στις αποφάσεις. Ανάμεσα στους φορείς που παρέστησαν ήταν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Παπαδάτος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αντωνάτος, ο Πρόεδρος των Νέων Αγροτών, Βιοκαλλιεργητών και δημοτικό σύμβουλο Ήλιδας κ. Βασιλόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί κ. Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνβασιούχων Πυροσβεστών κ. Παναγόπουλος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Ελλήνων-Ρομ της Συνοικίας Παπακαυκά. Η διαδικασία υποβολής προτάσεων των κοινωνικών φορέων της Αμαλιάδας θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση του συμβουλίου με τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς της Αμαλιάδας.

Επίσης, το Συμβούλιο έλαβε απόφαση στην οποία προτείνει την επιβολή του μέτρου της δωρεάν  30λεπτης ελεγχόμενης στάθμευσης σε οδούς της Αμαλιάδας (τμήμα της οδού Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρίας), καθώς και χώρο στάθμευσης μόνο για μοτοποδήλατα και ποδήλατα (κατά μήκος της εσοχής στη βόρεια πλευρά του Δημαρχείου Ήλιδας), μετά από εισήγηση από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Ήλιδας και Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος και παρέστη στην συνεδρίαση. Επίσης, υπήρξε θετική εισήγηση από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Πέτρο Παπαδάτο.

Ακόμα ελήφθη απόφαση με την οποία το συμβούλιο προτείνει την ένταξη της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας στο πρόγραμμα δακοκτονίας έτους 2011, μετά και από σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το συμβούλιο για την εν λόγω απόφαση ζήτησε τη γνώμη του  Προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Αντωνάτου και του Προέδρου Νέων Αγροτών και Βιοκαλλιεργητών κ. Βασιλόπουλου, οι οποίοι προέτρεψαν το συμβούλιο να ζητήσει την ένταξη της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας στο πρόγραμμα δακοκτονίας.

Οι άλλες δύο αποφάσεις του συμβουλίου αφορούσαν την χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής και τροποποίηση απόφασης Δημαρχιακής Επιτροπής για προέγκριση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση