Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μείωση τζίρου για το 90% των επιχειρήσεων

Στην αρνητική ψυχολογία και τη μείωση των εισοδημάτων αποδίδουν τη πτώση του τζίρου τους οι επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ εννέα στις δέκα επιχειρήσεις εμφανίζουν πτώση του τζίρου τον τελευταίο χρόνο και έξι στις δέκα επιχειρήσεις θεωρούν ότι η αύξηση του ΦΠΑ επηρέασε τη μείωση του τζίρου...



Πάντως σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων εκτιμά ότι ουσιαστικό ρόλο στη μείωση του τζίρου έπαιξε η μείωση των εισοδημάτων και η αρνητική ψυχολογία της αγοράς.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από 31 Ιανουαρίου έως 22 Μαρτίου 2011 το 93% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι η αρνητική ψυχολογία που επικρατεί στην αγορά έχει επηρεάσει αρκετά έως πολύ τις πωλήσεις των επιχειρήσεων.

Ακόμη το 62% θεωρεί ότι η αύξηση του ΦΠΑ επηρέασε τον τζίρο τους.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, σχολιάζοντας την έρευνα, επεσήμανε ότι: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε ότι έχει να κάνει με τη δημοσιονομική πολιτική. Οι οριζόντιες περικοπές στις οποίες προέβη η κυβέρνηση πέρυσι στους μισθούς του δημόσιου τομέα και στις συντάξεις, απομείωσαν δραματικά την αγοραστική δύναμη μεγάλης μερίδας του καταναλωτικού κοινού, δημιουργώντας έτσι και κάθετη πτώση του τζίρου στην αγορά».



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση