Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Θα αγωνιστώ με κάθε μέσον για το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας


Με  κάθε μέσον δηλώνει ο Γιώργος Κοντογιάννης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα, ότι θα παλέψει για τη λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού, εν όψει της σύσκεψης που θα γίνει αύριο...

   Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, αφού ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό για το ιστορικό της υπόθεσης ζήτησε να σταθεί η Κυβέρνηση στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει στην Ηλεία αυτό που δικαιωματικά της ανήκει, το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, του οποίου η λειτουργία και ως πολιτικού θα την οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης, τουριστικής και οικονομικής.
  Στην επιστολή του ο Γιώργος Κοντογιάννης προς τον Υπουργό Υποδομών κ. Ρέππα καταλήγει:
     «…Κατόπιν όλων αυτών των καθυστερήσεων  για τις οποίες ευθυνόμεθα  όλοι, σας καλώ να αρθείτε στο  ύψος των περιστάσεων και να  αποδώσετε στην Ηλεία αυτό που της ανήκει. Όχι γιατί πριν από 26 χρόνια της το αφαίρεσε η δική σας Κυβέρνηση (αυτό αποτελεί παρελθόν), αλλά γιατί αυτό επιβάλει το μέλλον.
   Αν  όντως θέλετε να βγάλετε την Ηλεία  από την απομόνωση και να την  καταστήσετε πιο προσιτή ως τουριστικό προορισμό και να αναδείξετε το brand name της Αρχαίας Ολυμπίας,
   Αν  επιθυμείτε να δώσετε ώθηση στην εξαγωγή  αγροτικών προϊόντων, τα οποία παράγει  η Ηλεία και να κάνετε τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά,
   Αν  επιθυμείτε να ενισχύσετε μια περιοχή  η οποία τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί όχι μόνο από θεομηνίες αλλά και από πολύπλευρες πολιτικές υποσχέσεις που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί,
   Τότε  σας δίδετε μια μοναδική ευκαιρία για να αποδείξετε στην πράξη το ενδιαφέρον σας.
   Η απαίτηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για εκσυγχρονισμό του πύργου ελέγχου και των διαδρόμων προσγείωσης, πρέπει να αντιμετωπισθεί ως ξεχωριστό ζήτημα από το αρμόδιο Υπουργείο δεδομένου ότι πρόκειται για ανάγκη που προϋπήρχε και που πρέπει να ικανοποιηθεί ανεξαρτήτως της λειτουργίας του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού.
   Ούτε  αποτελεί δικαιολογία ότι στην ίδια Περιφέρεια λειτουργεί το αεροδρόμιο του Αράξου, γιατί και αυτό στρατιωτικό  αεροδρόμιο είναι και η πρόσβαση μέσω της επαρχιακής παράκαμψης είναι  και θα παραμείνει δύσκολη, λόγω προβλημάτων που τίθενται και από την αρχαιολογική υπηρεσία. Άλλωστε η ανάπτυξη του τουρισμού προγραμματίζεται να γίνει στις παραλίες της Ηλείας και η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στην Ηλεία. Και βέβαια βλέποντας προς το μέλλον δεν είναι δυνατόν το αεροδρόμιο του Αράξου να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις αερομεταφορών προς την περιοχή.
   Αν  δεν ληφθεί απόφαση για λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού και μάλιστα  με διαδικασίες ταχύτερες εκείνων  που προέβλεπε η προηγούμενη  κυβέρνηση, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να αναλάβετε το πολιτικό κόστος αλλά και το οικονομικό, καθώς μια σειρά τουριστικών επενδύσεων που αναμένεται να ματαιωθούν, αφού ως όρο έχουν θέσει τη λειτουργία του συγκεκριμένου αεροδρομίου και ως πολιτικού.
   Επί πλέον εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι στην περίπτωση λειτουργίας του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού, μπορεί πιο εύκολα να επιτευχθεί ο διαχρονικός στόχος να λειτουργήσει το Κατάκολο ως βάση για την έναρξη κρουαζιέρας (home port), εκτοξεύοντας, σε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο, το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της περιοχής στα ύψη.
   Κύριε Υπουργέ,
   Όπως  είμαι βέβαιος ότι κι εσείς  θα κάνατε για τον τόπο σας, έτσι κι εγώ θέλω να σας ενημερώσω ότι  θα παλέψω με κάθε μέσον για τη δικαίωση ενός δικαίου και λογικού αιτήματος,  του οποίου η υλοποίηση θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ηλεία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση