Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Τέσσερις διάσημες Ελληνίδες μιλάνε για την Ημέρα της Γυναίκας

Τέσσερις κυρίες της ελληνικής show biz μιλάνε για το πως βλέπουν οι ίδιες την Ημέρα της Γυναίκας και κάνουν τις δικές τους ευχές.Σήμερα λέμε "Xρόνια Πολλά" σε όλες τις γυναίκες. Πολλοί, όμως, δε γνωρίζουν για ποιο λόγο οφείλουμε εμείς, οι άνδρες να ευχηθούμε και να είμαστε δίπλα στην σύντροφό μας, την φίλη μας και την μητέρα μας. Η ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου...
 

Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια μεγάλη διαμαρτυρία γυναικών που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 στην Νέα Υόρκη των ΗΠΑ όπου εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας βγήκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε τα επόμενα χρόνια από τις γυναίκες για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν την ισότητα των δύο φύλων.

Η άτυπη μέχρι τότε ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου του 1909 στις ΗΠΑ και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε από την Σοσιαλιστική Διεθνή ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σήμερα αρκετά από τα αιτήματα των γυναικών έχουν ικανοποιηθεί, τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες και γι' αυτό η ημέρα της γυναίκας έχει χάσει το μεγάλο πολιτικό της νόημα. Την ημέρα αυτή κυρίως οι γυναίκες λαμβάνουν δώρα ως έκφραση εκτίμησης από τους άντρες.

Ο εορτασμός όμως της ημέρας της γυναίκας παραμένει επίκαιρος και αναγκαίος. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο.



Με αφορμή αυτή την ημέρα το Queen .gr μίλησε με πέντε αγαπημένα πρόσωπα της showbiz και πήρε απαντήσεις για την σημασία της ημέρας αυτής. Οι γνώμες είναι διαφορετικές αλλά πολύ ενδιαφέρουσες.



Γωγώ Μαστροκώστα:
"Δεν γιορτάζω αυτή την μέρα και σου είμαι ειλικρινής. Δεν έχω απαίτηση για δώρο και από ότι γνωρίζω υπάρχει αφορμή που γίνεται κάθε χρόνο ειδική μνεία σε αυτή την ημερομηνία που γιορτάζουμε όλες μας. Δεν σνομπάρω, αλλά καθημερινά όλοι μας γιορτάζουμε την ευτυχία και την χαρά της οικογένειας.  Θέλουμε να έχουμε υγεία και αγαπημένα πρόσωπα δίπλα μας. Ευχές σαφώς και δεχόμαστε."



Σοφία Αλιμπέρτη:
"Πέρασαν πολλά χρόνια από μια ημερομηνία που ήταν πραγματικά θάνατος για την γυναίκα. Κάηκαν ζωντανές και βασανίστηκαν. Δεν υπήρχε δικαίωμα στην ψήφο, δεν είχε φωνή η γυναίκα εκείνη την εποχή. Είναι ένας φόρος τιμής και είναι πολύ σωστό να υπάρχει αυτή η γιορτή. Δεν είναι μια γιορτή σαν τον Άγιο Βαλεντίνο που είναι καθαρά εμπορική. Αλλά είμαι σίγουρη ότι πολλές γυναίκες και πολλοί άνδρες δε γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι αυτή η ημερομηνία."

Μαρία Κορινθίου:
Δεν περιμένω αυτή την ημέρα για να νιώσω ότι γιορτάζω εγώ και όλες οι γυναίκες του κόσμου. Δέχομαι τα χρόνια πολλά αλλά δεν περιμένω λουλούδια και δώρα. Άσε που μπορεί και να μην το θυμόμουνα καν. Δεν υπενθυμίζουμε σήμερα ότι γιορτάζουμε. Οι γυναίκες είναι πιο δυνατές και συνδυάζουν την μητρότητα και την επαγγελματική καριέρα. Παράλληλα οφείλουμε να είμαστε και σωστές στα συζυγικά καθήκοντά μας. Η γυναίκα όταν έχει υγειή οικογένεια γιορτάζει κάθε μέρα και ας νιώθει ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο σε μερικά πράγματα.



Δούκισσα Νομικού:
Δεν γιορτάζω μόνο αυτή την μέρα εγώ και όλες οι γυναίκες του κόσμου. Ασφαλώς και θα πω χρόνια πολλά στην μαμά μου και σε άτομα που αγαπώ και είναι δίπλα μου. Έχει μια ευαισθησία η σημερινή ημερομηνία και αν θυμηθούμε το παρελθόν είχαν γίνει πολλά περιστατικά που δείχνουν την αξία και την δυναμική της γυναίκας. Κάποιες αξίες οφείλουν κάποιοι να τις σέβονται κάθε μέρα και όχι σήμερα 8 Μαρτίου. Είναι απλά μια γλυκιά μέρα. Η μητέρα, η αδερφή μας, η γιαγιά, η φίλη μας είναι ζωή, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας και θέλει αγάπη, αγάπη, αγάπη!

queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση