Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Για τα καρναβάλια!


Τα χιόνια, το κρύο, ακόμη και η τιμή της αμόλυβδης δεν φαίνεται να αποτελούν εμπόδιο για τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που έφυγαν από την Αθήνα για να συμμετέχουν σε Καρναβάλια που διοργανώνονται σε πολλές ελληνικές πόλεις, όπως η Πάτρα, η Ξάνθη και το Ρέθυμνο...


Παρά την οικονομική στενότητα, τη μείωση του εισοδήματος και τις δυσοίωνες προβλέψεις , χιλιάδες πολίτες, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την αγωνία για το μέλλον, φαίνεται να καταφεύγουν στο τρελό και άκρως... ψυχοθεραπευτικό γλέντι του βασιλιά Καρνάβαλου.



«Ακόμη και υπό βροχή το Καρναβάλι»

Η τρόικα, η οικονομική κρίση, αλλά και η... Α. Μέρκελ, είναι μερικά από τα θέματα που θα παρουσιαστούν στο Καρναβάλι της Πάτρας, όπου το ψύχος και η κακοκαιρία δεν φαίνεται να πτοούν τους χιλιάδες επισκέπτες.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Καρναβαλιού Στάθης Χρυσικόπουλος, μιλώντας στη zougla.gr, αναφέρει η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει φτάσει το 100%, ωστόσο ο κόσμος συνεχίζει να συρρέει στην πόλη.
«Το καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί ακόμη και υπό βροχή», δηλώνει.


Διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι

Πατήστε εδώ για να δείτε τις εκδηλώσεις από το Καρναβάλι της Πάτρας
Το πατρινό Καρναβάλι έχει δημιουργήσει διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι το οποίο περιλαμβάνει 24ωρη ροή προγράμματος με αποσπάσματα εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού των τελευταίων δεκαετιών και του σήμερα.
Ταυτόχρονα παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να επιλέξει ο ίδιος από μία ποικιλία εκπομπών η οποία θα περιλαμβάνει επιπλέον καρναβάλια από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προσδίδοντας μητροπολιτικό χαρακτήρα στο Καρναβάλι της Πάτρας.

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα, με ιστορία 180 ετών. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου με την αναγγελία της έναρξης από τον τελάλη και διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα με ένα σύνολο εκδηλώσεων με συμμετοχή 40.000 περίπου καρναβαλιστών.
Κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη νυχτερινή παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μόλο της Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας.

Η μεγαλύτερη μάσκα του κόσμου στην Ξάνθη

Η Ξάνθη κατασκεύασε και παρουσιάζει σήμερα Σάββατο την μεγαλύτερη Καρναβαλική Μάσκα του κόσμου, παρουσία εκπροσώπου του Guinness World Records και άλλων ειδικών για την πιστοποίηση του παγκοσμίου ρεκόρ.



Το καρναβάλι φέτος έχει θέμα τη «Διεθνή Νομισματική τρέλα» και η εικαστική προσέγγιση στο Καρναβάλι της Ξάνθης έχει να κάνει με την παράδοση και την λαογραφία της περιοχής, δοσμένη με το ύφος της εικονογράφησης, με σαφή αναφορά στο αρχέγονο αίσθημα των διονυσιακών καταστάσεων του γλεντιού.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, μιλώντας στη zougla.gr, εκφράζει την ελπίδα ότι ο καιρός θα είναι καλός και μας δίνει λεπτομέρειες από το πρόγραμμα.


Καρναβαλικές... μαντινάδες από το Ρέθυμνο

Με την ευχή όλα να πάνε καλά και για τον τόπο και για τη χώρα, ο δήμος Ρεθύμνης και η επιτροπή για τις εκδηλώσεις του Ρεθεμνιώτικου καρναβαλιού δηλώνουν ότι επιθυμούν να χαρίσουν χαμόγελο σε όσους βρεθούν στο μεγάλο καρναβάλι αλλά και σε όσους κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το δρώμενο υποδοχής του βασιλιά Καρνάβαλου…



Το μήνυμα δεν είναι άλλο πέρα από το ότι όλοι μας πρέπει να αφιερώνουμε στους εαυτούς μας και λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς ώστε από την επόμενη, να μπαίνουμε με δύναμη και πάλι στον αγώνα της καθημερινότητας και των προβλημάτων…

Το δρώμενο του δήμου Ρεθύμνης καταπιάνεται με τα τεκταινόμενα στις αραβικές χώρες, αλλά και τον Καλλικράτη, τον τουρισμό, τα οικονομικά του δήμου και τη γρίπη... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση