Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Σηκώστε την σημαία ψιλά...

Μεγάλη βραδιά, μεγάλα παιχνίδια. Πρώτα ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός παίζουν απόψε τα ρέστα τους στο τρίτο ματς των πλέι-οφ, κόντρα σε Σιένα και Μπαρτσελόνα...


Σήμερα, όμως, η βραδιά είναι πολύ σημαντική. Όποιος νικήσει, φτάνει τις 2 νίκες και θα θέλει, πλέον, άλλη μία για να ετοιμάσει βαλίτσες.

Το Sport24.gr σας βάζει στο παιχνίδι της τρίτης μονομαχίας των δυο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ, πρώτα στη Σιένα και ύστερα στο ΟΑΚΑ.

Στη Σιένα (21:00, Σιένα-Ολυμπιακός, Νοvasports4)

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ: Το ανεπανάληπτο! Ο Ολυμπιακός νίκησε στο πρώτο ματς με 89-41 και έχασε στο δεύτερο με 65-82. Θα ήταν, ενδεχομένως, λογικό αν τα ματς γίνονταν στην ίδια έδρα. Μόνο, που έγιναν στο ίδιο γήπεδο, στην έδρα του Ολυμπιακού, που από το ζενίθ βρέθηκε στο ναδίρ. Η εναλλαγή των συναισθημάτων αλλά και των εντυπώσεων, ξεπερνάει κι αυτές ακόμη τις μεταμορφώσεις του Οβίδιου, αν και όπως αποδείχθηκε το +48 του πρώτου ματς, αποπροσανατόλισε περισσότερο τον Ολυμπιακό, παρά ...ζάλισε τη Σιένα. Στον πρώτο αγώνα, οι "ερυθρόλευκοι" κονιορτοποίησαν κάθε προσπάθεια αντίστασης των Ιταλών, που ταυτόχρονα έσπαγαν το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από το άλλο. Στο 1-1, τα πράγματα αντιστράφηκαν καθώς η Σιένα συσπειρώθηκε στο έπακρο, έπαιξε άμυνα που τσάκιζε κόκαλα και ανάγκασε τον Ολυμπιακό να υποστεί την δεύτερη ήττα μέσα στο γήπεδό του, στη φετινή σεζόν

Δείτε το βίντεο του πρώτου αγώνα:

Και η ισοφάριση των Ιταλών:

 
 




ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ: Σίγουρα, δεν θα δούμε κάποια ομάδα να κερδίζει με μεγάλη διαφορά (... μη βάζουμε, πάντως, το χέρι μας και στη φωτιά) καθώς αμφότεροι είναι, πλέον, υποψιασμένοι. Προφανώς ο Ολυμπιακός θέλει να αντιδράσει στην δυναμική άμυνα της Σιένα και να μη της επιτρέψει να αισθανθεί "δυνατή" μέσα στην κολασμένη "Παλαέστρα", όπως λέγεται η έδρα-κλουβί της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Το ψυχολογικό πλεονέκτημα ανήκει, προφανώς στην Σιένα που έχει "επιστρέψει" για τα καλά, ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" φέτος έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κερδίσουν παντού και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ: Στον Ολυμπιακό επιστρέφει ο Τεόντοσιτς, που δεν έπαιξε ούτε λεπτό στα δυο πρώτα παιχνίδια. Ίσως να είναι παρών κι ο Κέσελ, κάτι που σημαίνει ότι ο Ίβκοβιτς θα ποντάρει, ενδεχομένως, και στο μακρινό σουτ. Πρώτος σκόρερ, πάντως, στα δυο πρώτα ματς για τον Ολυμπιακό είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με μ.ο 15.5π. Σημειώστε το 1/9 τρίποντα του Σπανούλη αλλά και τα 19.5 λάθη που έκανε ολόκληρος ο Ολυμπιακός στα δυο πρώτα παιχνίδια! Η Σιένα περιμένει σαφώς μεγαλύτερη βοήθεια από Καουκένας-Μακ Κάλεμπ που πήραν λεπτά συμμετοχής στους δυο πρώτους αγώνες και ποντάρει στη συνολική προσπάθεια (κυρίως στην άμυνα) της ομάδας του, που έχει για πρώτο σκόρερ στα δυο πρώτα ματς τον Μαλίκ Χέρστον (14.5π). Οι Ιταλοί μειονεκτούν στα ριμπάουντ (πήραν δέκα λιγότερα στα δυο ματς, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην τρομακτική αστοχία τους στον πρώτο αγώνα).

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Η Σιένα έχει χάσει, φέτος, στο γήπεδό της μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης (στην 2η αγωνιστική του τοπ-16), ωστόσο ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τις μεγαλύτερες νίκες του εκτός ΣΕΦ. Στη Βαλένθια, στην Κωνσταντινούπολη, στο ΟΑΚΑ...

Στο ΟΑΚΑ (21:45, Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα, ΕΤ-1)

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ: Δυο πολύ μεγάλα ματς στη Βαρκελώνη, όπου ο Παναθηναϊκός έδωσε ρεσιτάλ, καθώς έχασε το πρώτο στον πόντο (83-82) έχοντας μάλιστα την τελευταία επίθεση και πήρε το άλλο με 75-71 ισοφαρίζοντας σε 1-1. Συνολικά, ο ΠΑΟ είχε "καλύτερη" εικόνα από τη Μπαρτσελόνα, κάτι που τον κάνει να αισιοδοξεί για την εξέλιξη των δυο αγώνων, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ. Το μοναδικό πρόβλημα, ενδεχομένως, είναι να μην "αγχωθεί" διαισθανόμενος ότι από αουτσάιντερ, έγινε φαβορί. Προφανώς, κι αυτό το έχει στο μυαλό του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που απάντησε ...συνολικά στις άναρθρες κραυγές των Καταλανών, καθώς το ματς φορτίστηκε ιδιαίτερα μετά την ισοφάριση των "πρασίνων". Σε αυτό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και οι οπαδοί του ΠΑΟ, που θα πάνε στο γήπεδο, γιατί το μόνο που δεν χρειάζεται η ομάδα τους είναι ο αποπροσανατολισμός, από την εξέδρα.

Το βίντεο του πρώτου ματς:






Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού




ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ: Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ματς. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ότι είχε "δουλέψει" πολύ περισσότερο την σειρά, κυρίως με την σύνθετη άμυνα του Ομπράντοβιτς που παγίδευσε τον Ναβάρο και δεν απαντήθηκε στο παραμικρό από τον Πασκουάλ. Θεωρητικά, η Μπαρτσελόνα υπερέχει μέσα στη ρακέτα, αλλά δεν ακούμπησε τη μπάλα στο λόου ποστ, ενώ και στα δυο παιχνίδια με εξαίρεση κάποια διαστήματα, ο ρυθμός ήταν όπως ήθελε ο ΠΑΟ. Θεωρητικά, θα δούμε και πάλι μια μάχη σώμα με σώμα και με ενδεχόμενα φινάλε όπως αυτά της Βαρκελώνης!

Ο σημερινός αγώνας είναι game of the week και δείτε πως τον προαναγγέλλει η τηλεόραση της Ευρωλίγκας:






ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ: Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι σε φουλ-φόρμα και έχει σαρώσει τη Μπάρτσα, μέσα στο σπίτι της έχοντας μέχρι τώρα μ.ο 21.5π 3ρ και 3.5ασίστ! Ο Σάτο βοήθησε τα μέγιστα στο δεύτερο ματς (από μηδέν πόντους, πήγε στους ...18), ο Μπατίστ έδωσε πολλές μάχες με τα θηρία της Μπαρτσελόνα, αλλά αυτός που αποδείχθηκε πραγματικό κλειδί, δεν ήταν άλλος από τον Νικ Καλάθη. Κυρίως για την καταπληκτική του προσήλωση στην άμυνα, πάνω στο Ναβάρο. Ο "Λα Μπόμπα" πάντως, όσο κι αν περιορίστηκε ήταν πρώτος σκόρερ της Μπαρτσα στα δυο πρώτα παιχνίδια με 15.6π. Και δεν του...φαινόταν! Ο Πασκουάλ περιμένει σαφώς περισσότερα από τον υπερτιμημένο, εδώ που τα λέμε, Ρίκι Ρούμπιο που στα δυο πρώτα ματς εξαφανίστηκε (συνολικά 10π με 0/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και μόλις ...1 ασίστ)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει τόσο σταθερός μέσα στο ΟΑΚΑ, φέτος (έχει ηττηθεί από Βαλένθια, Λιέτουβος Ρίτας) αλλά μη ξεχνάτε ότι σήμερα, για πρώτη φορά θα εμφανιστεί πλήρης (παίζει και ο Μάριτς) μετά από μήνες και μπροστά σε 20.000 κόσμο. Η Μπαρτσελόνα έχασε και πέρσι το δεύτερο ματς (από τη Ρεάλ) καθαρίζοντας τη πρόκριση μέσα στη Μαδρίτη. Α και κάτι άλλο. Φέτος έχουμε 2011 και όπως έχει αποδείξει ο Παναθηναϊκός ...κερδίζει τους τίτλους κάθε μονή χρονιά: 2007, 2009. Ενδιάμεσα δεν έχει πάει καν στο φάιναλ-φορ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Καλό θα είναι να ...προσδεθείτε για δυο συναρπαστικές πτήσεις μπάσκετ στα δυο γήπεδα. Οι κορυφαίες ελληνικές ομάδες είναι αποφασισμένες για όλες. Μη ξεχνάτε, πως αν περάσουν κι οι δυο, θα συναντηθούν στον ημιτελικό της 6ης Μαΐου στο Παλαού Σαν Τζόρντι. Αλλά μέχρι τότε, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος. Και πολύ μεγάλα παιχνίδια...

Σήμερα. βεβαίως, δεν γίνονται μόνο τα ματς των ελληνικών ομάδων. Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι περιμένει την Κάχα Λαμποράλ, ενώ στη Βαλένθια γίνεται το ισπανικό ντέρμπι Βαλένθια-Ρεάλ Μαδρίτης. Και σε αυτά τα ζευγάρια το σκορ είναι 1-1. Θυμηθείτε τι έγινε σε όλα τα παιχνίδια:

 

Είναι η πρώτη φορά που και τα τέσσερα ζευγάρια των πλέι-οφ είναι στο 1-1, δείγμα του πόσο αμφίρροπη είναι η Ευρωλίγκα, φέτος.

Δείτε το τοπ-5 των φάσεων από τα ματς της περασμένης Πέμπτης:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση