Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Lifestyle περιοδικό για τις γυναίκες της Αλ Κάιντα

Εκπαίδευση για «ιερό πόλεμο» και… ομορφιά


Η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα έχει έτοιμο ένα περιοδικό life style που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες. ..
Το «JihadCosmo» (αυτός είναι ο τίτλος του περιοδικού) έχει στήλες μέσα από τις οποίες δίνει συμβουλές ομορφιάς στις αναγνώστριες του περιοδικού αλλά τους διδάσκει παράλληλα και πώς μια γυναίκα μπορεί να πραγματοποιήσει μια επίθεση αυτοκτονίας.

Μια κάνη όπλου και μια γυναίκα που το πρόσωπό της είναι καλυμμένο με βέλο κοσμούν το εξώφυλλο του περιοδικού. Στο εσωτερικό, η αναγνώστρια μπορεί να διαβάσει αποκλειστικές συνεντεύξεις γυναικών που οι άνδρες τους έχουν πραγματοποιήσει επιθέσεις αυτοκτονίας.

Στη σελίδα 31 υπάρχει η στήλη «The Majestic Woman» (Η Μεγαλοπρεπής Γυναίκα) μέσα από την οποία η συντάκτρια του περιοδικού συμβουλεύει τις γυναίκες πώς θα παντρευτούν έναν μουτζαχεντίν.

Επίσης στις αναγνώστριες γίνεται πλύση εγκεφάλου για το πώς θα εκπαιδεύσουν από μικρά τα παιδιά τους για «ιερό πόλεμο».



Όσον αφορά τις συμβουλές ομορφιάς, οι αναγνώστριες του περιοδικού πρέπει να μένουν κλεισμένες στο σπίτι τους και όταν βγαίνουν έξω τα πρόσωπά τους πρέπει να είναι καλυμμένα για να διατηρείται αγέραστο και καθαρό το πρόσωπό τους.

Μάλιστα σε ένα από τα βασικά άρθρα του περιοδικού ο συντάκτης ισχυρίζεται ότι: «Το Ισλάμ χρειάζεται γυναίκες που ξέρουν τα πάντα για τη θρησκεία τους και είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να θυσιαστούν».

Δημοσιογράφοι της Δύσης σχολιάζοντας το περιοδικό της Αλ Κάιντα είπαν: «Η Αλ Κάιντα έχει πιάσει τον παλμό της σύγχρονης γυναίκας και θέλει με αυτό το περιοδικό να το μεταδώσει και στην γυναίκα του Ισλάμ. Προσπαθεί να φτιάξει ένα ισλαμικό Cosmopolitan».

Τέλος στο επόμενο τεύχος το περιοδικό υπόσχεται περισσότερα θέματα που θα αφορούν στην ομορφιά και στη διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση