Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πωλητής Καγιάκ πάει για σύμβουλος του Παπανδρέου

Είναι γυμναστής, διατηρεί κατάστημα με καγιάκ και είδη κωπηλατικής και όπως οι περισσότεροι καταστηματάρχες, δίνει την μάχη του για να αντιμετωπίσει την ύφεση και την οικονομική κρίση. Πολύ σύντομα όμως η τύχη του μπορεί ν αλλάξει. Από καταστηματάρχης μπορεί να βρεθεί σε κυβερνητικό πόστο ή ακόμη και σε θέση συμβούλου του Πρωθυπουργού!
Ο ίδιος άλλωστε έχει δείξει ότι ξέρει να κερδίζει να μάχες στην ζωή του αφού ξεχώρισε και ως παίκτης στο τηλεοπτικό «Survivor» του Mega.

Ο κ. Βασίλης Μπουτσορής είναι ο άνθρωπος που διατηρεί το κατάστημα απ όπου ο Πρωθυπουργός προμηθεύεται όλα τα απαραίτητα για τις εξορμήσεις του στην θάλασσα. Από εκεί αγόρασε το κανό και τον εξοπλισμό. Η γνωριμία του 53χρονου καθηγητή φυσικής αγωγής με τον Γ. Παπανδρέου κρατάει ήδη τρία χρόνια Τον γνώρισε όταν τυχαία πέρασε από το κατάστημα του με είδη κωπηλατικής στην Κηφισιά και έδειξε ενδιαφέρον για το άθλημα του καγιάκ.

Μετά το περιβόητο ατύχημα με το ποδήλατο ο κ. Παπανδρέου υπέστη κάποια βλάβη στο κόκκυγα. Οι γιατροί του συνέστησαν ότι για την θεραπεία του βοηθά πάρα πολύ η στάση του σώματος του κωπηλάτη. Από τότε λοιπόν ο Πρωθυπουργός έδειξε μια ιδιαίτερη αγάπη για το άθλημα του Καγιάκ.

Από το κατάστημα του κ. Μπουτσορή – όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» - προμηθεύτηκε ο Πρωθυπουργός το κανό του, ενώ υπήρξαν και φορές όπου έκανε μαζί με τον γυμναστή προπονήσεις προτού ξεκινήσει να ανοίγεται στα νερά του Σαρωνικού και του Αιγαίου όπου τον έχει απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός. Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε στο κατάστημα πριν από λίγες ημέρες αμέσως μετρά από την επιστροφή του από την σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών. Ζήτησε από τον κ. Μπουτσορή να ξεκινήσουν στο καγιάκ ενόψει του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού.

Η συζήτηση όμως δεν έμεινε εκεί. Ο γυμναστής ξεκίνησε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το καγιάκ στην Ελλάδα και έφτασε στον Πρωθυπουργό τα προβλήματα του αθλητισμού στην χώρα μας αλλά και τις ευκαιρίες αξιοποίησης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιάστηκε με τις απόψεις του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και του είπε: «Σκέφτομαι να σε αξιοποιήσω κάπου όπου θα μπορείς να να κάνεις όλα αυτά που σκέφτεσαι πραγματικότητα». Έτσι, μετά την κυρία Τίνα Μπιρμπίλι, υπουργό Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η οποία γνώρισε τον πρωθυπουργό πριν από μερικά χρόνια σε ένα γυμναστήριο κάνοντας διάδρομο, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλους ανθρώπους από τον ευρύτερο κύκλο της άθλησης να αξιοποιούνται από τον κ. Παπανδρέου.

«Με τον πρωθυπουργό μιλάμε όπως κάνουν δύο φίλοι»
Το «Πρώτο Θέμα» συνάντησε τον κ. Μπουτσορή στο κατάστημα του και μίλησε μαζί του για τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό. «Τον γνωρίζω περίπου τρία χρόνια. Όποτε μπορεί έρχεται για να ενημερωθεί και να μιλήσουμε για το καγιάκ. Μιλάμε όπως κάνουν δύο φίλοι και του έχω αναλύσει τις απόψεις μου για τον αθλητισμό. Μου έχει πει ότι θέλει να με αξιοποιήσει. Που και πως δεν γνωρίζω ακόμη. Αυτό είναι δική του απόφαση». Ανάμεσα στα θέματα που έχει συζητήσει ο κ. Μπουτσορής με τον πρωθυπουργό είναι ακόμη η σωστή εφαρμογή του αθλητισμού στα σχολεία, το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας και η αναβάθμιση του μαθήματος της Γυμναστικής.

Οι άλλοι προβληματισμοί του γυμναστή ήταν για τις αναξιοποίητες αθλητικές εγκαταστάσεις που φτιάχτηκαν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και τώρα είναι εγκαταλελειμμένες. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στο κανόε καγιάκ στο Ελληνικό, στο κωπηλατοδρόμιο στον Μαραθώνα ή γενικότερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ο 53χρονος γυμναστής, εκτός από καθηγητής Φυσικής Αγωγής, είναι φυσιολάτρης, πρωταθλητής του καγιάκ, έπαιζε παλαιότερα βόλεϊ στην ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ πριν από μερικά χρόνια έγινε γνωστός μέσα από το reality «Survivor 2» που μεταδόθηκε από το MEGA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση