Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Μήνυμα Καντάφι σε Παπανδρέου!


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Αμπντελατί Ομπεϊντί, πέρασε από τη Λιβύη στη γειτονική Τυνησία και από εκεί πέταξε για την Αθήνα, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters μία πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου της Ντζέρμπα. Σύμφωνα πάντα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Ομπεϊντί μετέβη στην Αθήνα, για να μεταφέρει ένα μήνυμα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. ..

Όταν ρωτήθηκε για το πού βρίσκεται ο Ομπεϊντί, ο άντρας των υπηρεσιών ασφαλείας της Τυνησίας, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, απάντησε: «Έφυγε για την Αθήνα».

Νωρίτερα, το επίσημο πρακτορείο της Τυνησίας, TAP, είχε μεταδώσει ότι ο Ομπεϊντί είχε περάσει στην Τυνησία και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο της Ντζέρμπα. Πρόσθετε άλλωστε ότι ο Λίβυος υφυπουργός δεν είχε μεταβεί στην Τυνησία για επίσημη επίσκεψη και δεν είχε έρθει σε επαφή με Τυνήσιους αξιωματούχους. Λίβυοι αξιωματούχοι από την Τρίπολη δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τις κινήσεις του Ομπεϊντί.

Αργά το απόγευμα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, ο Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί στην Αθήνα τον απεσταλμένο του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και εκτελούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών, Αμπντελατί Ομπεϊντί, όπως ζήτησε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο πρωθυπουργός της Λιβύης από τον Έλληνα ομόλογο του.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, ο κ. Παπανδρέου τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα στη Λιβύη.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον. Το Σάββατο επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θάνι, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Αλ Μπαγκντάντι Αλι Αλ-Μαχμούντι. Την Κυριακή, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 8 Μαρτίου, ημέρα Τρίτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το συνταγματάρχη Καντάφι, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου. Ο πρωθυπουργός φέρεται να είχε ακούσει τις απόψεις του συνομιλητή του για τα συμβαίνοντα στη χώρα και στη συνέχεια να είχε υπογραμμίσει στον Λίβυο ηγέτη τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, ώστε να αποφευχθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και της βίας.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση