Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ο Τζόρνταν είναι ακόμα στο Σικάγο

Ο Μάικλ Τζόρνταν εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει στο Σικάγο. Παρά το ότι είναι πλέον ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Μπόμπκατς, ο Air παραμένει ο εκλεκτός στις καρδιές των κατοίκων του Σικάγο. Το άγαλμά του έξω από το United Center, τους υπενθυμίζει καθημερινά τον σπουδαιότερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών...
Κάθε επισκέπτης της έδρας των Μπουλς, που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να μην πάει να χαζέψει το άγαλμα του Τζόρνταν, τ’ αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν κατά τη διάρκεια της πρώτης του αποχώρησης από την ενεργό δράση.Συγκεκριμένα την 1η Νοεμβρίου του 1994, όταν οι Μπουλς απέσυραν τη φανέλα με το Νο. 23, παρουσίασαν στο κοινό και το άγαλμα του Τζόρνταν. Εκτοτε αποτελεί τουριστική ατραξιόν του Σικάγο. Κάποιοι μάλιστα πετούν κέρματα πάνω σε αυτά (αλά Φοντάνα Ντι Τρέβι), ελπίζοντας ότι θα τους φέρει γούρι.


Στη βάση του αγάλματος έχει χαραχθεί η φράση: “The best there ever was. The best there ever will be”, δηλαδή “ο καλύτερος που υπήρξε, ο καλύτερος που θα υπάρξει”. Επίσης είναι χαραγμένες όλες οι μγάλες του στιγμές με του Μπουλς, σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο.

Σε λίγους μήνες, στην άλλη πλευρά του γηπέδου θα είναι έτοιμο άλλο ένα αγάλμα, εκείνο του Σκότι Πίπεν, τρανή απόδειξη του σεβασμού των Μπουλς προς τους δύο μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία τους.


Δείτε στη νέα κατηγορία του Sport24.gr αποκλειστικά βίντεο, φωτογραφίες και θέματα βγαλμένα από το... εσωτερικό των Σικάγο Μπουλς. Η αρένα των... ταύρων σας περιμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση