Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Συμβολική αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους

Από εξήντα ισραηλινές ΜΚΟ

Στη συμβολική αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων... του 1967 προχώρησε η επιτροπή συντονισμού εξήντα ισραηλινών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ), που υποστηρίζει

την ειρηνευτική διαδικασία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένα ηγετικό στέλεχος αυτής.

«Αποφασίσαμε να αναγνωρίσουμε συμβολικά ένα κράτος εντός των συνόρων του 1967, δίπλα στο Ισραήλ, με την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα και των δύο κρατών, όπως έκαναν πρόσφατα αρκετές χώρες της Νότιας Αμερικής», τόνισε ο Ρον Πούντακ αναφερόμενος στα σύνορα που ίσχυαν πριν από τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο των Έξι Ημερών του Ιουνίου του 1967 και την κατοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ, της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας.

Ο Πούντακ προεδρεύει της ισραηλινής πλευράς στην επιτροπή συντονισμού του Φόρουμ των ισραηλινών και παλαιστινιακών μη κυβερνητικών οργανώσεων στο οποίο ανήκουν εκατό ΜΚΟ, εκ των οποίων 60 ισραηλινές και 40 παλαιστινιακές.

«Καλούμε την ισραηλινή κυβέρνηση να υιοθετήσει τη θέση μας και να επαναλάβει σε αυτή τη βάση τις διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο Πούντακ ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν στις συμφωνίες του Όσλο το 1993.

«Ο χρόνος τρέχει ενάντια στους υποστηρικτές της ειρήνης και η πρωτοβουλία μας έχει στόχο την προώθηση των διαπραγματεύσεων, κάτι που η ισραηλινή κυβέρνηση επί του παρόντος αρνείται», εξήγησε.

Την ίδια ώρα στη Γάζα δύο μικροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν ελαφρά μετά την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε ακτή στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Δύο παιδιά ηλικίας εννέα και 14 ετών τραυματίστηκαν ελαφρά όταν ένα ύποπτο αντικείμενο εξερράγη κοντά στην ακτή της πόλης Χαν Γιούνες», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Τον περασμένο μήνα δύο έφηβοι σκοτώθηκαν στην πόλη της Γάζας από οβίδα ισραηλινού άρματος μάχης που είχε ριφθεί κατά την ισραηλινή επιχείρηση «Συμπαγές Μολύβι» στα τέλη του 2008 αλλά δεν είχε εκραγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση