Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Καντάφι - Τί είπε ο έλληνας πρωθυπουργός στον συνταγματάρχη


Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τη Λιβύη, έκαναν γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε σήμερα (Τρίτη) τηλεφωνική επικοινωνία με τον συνταγματάρχη Καντάφι, ύστερα από πρωτοβουλία του δεύτερου.


Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, αφού άκουσε τις απόψεις του για τα συμβαίνοντα στη χώρα, υπογράμμισε στον συνταγματάρχη Καντάφι τη σημασία του Ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη εξεύρεσης λύσης ώστε να αποφευχθεί η εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση και η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και της βίας που προκαλεί αυξανόμενο αριθμό θυμάτων και εντείνει την πιθανότητα εμφυλίου.

Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο της Λιβύης Jana, μετέδωσε νωρίτερα πως ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι προειδοποίησε σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου εναντίον «οιασδήποτε επιβουλής» κατά της χώρας του.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πως ο Καντάφι, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνδιάλεξης, προειδοποίησε πως «οιαδήποτε επιβουλή κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας της Λιβύης θα έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια της Βορείου Αφρικής, στην περιφέρεια της Μεσογείου και στην Ευρώπη».

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα φίλη της Λιβύης και δύναται να διαβιβάσει τη συμβουλή αυτή στις χώρες της ΕΕ», αναφέρει στο τηλεγράφημά του το Jana, χωρίς να προσθέτει άλλη λεπτομέρεια, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.



Πηγή:NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση