Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Να καλυφθεί η θέση του Επιτρόπου του Ε.Σ. στην Ηλεία


Γιώργος Κοντογιάννης 

Την άμεση κάλυψη της θέσης του Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Ηλεία ζήτησε με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης...

   Ο Γιώργος Κοντογιάννης ανάφερε ότι εδώ και περίπου 3 χρόνια η Ηλεία παραμένει χωρίς Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από Επιτρόπους που έρχονται μια φορά την εβδομάδα από την Πάτρα ή την Καλαμάτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται καθυστερήσεις τόσο στους ελέγχους όσο και στην έγκριση σημαντικών ζητημάτων όπως τα επιδόματα κοινωνικής πρόνοιας.
Στη Βουλή οι αντιδράσεις  για την κατάργηση  σχολείων
  
  Να μην καταργηθεί το Γυμνάσιο Σκουροχωρίου και να μην συγχωνευτούν οι λυκειακές τάξεις του Νεοχωρίου με το Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας, ζήτησε με δύο Αναφορές που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
      Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην πρώτη  Αναφορά διαβίβασε προς την αρμόδια  Υπουργό το υπόμνημα του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου Μυρτιάς  Σκουροχωρίου και την επιστολή του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μυρτιάς  Σκουροχωρίου και ζήτησε να μην υλοποιηθεί η απόφαση για κατάργηση της εν λόγω σχολικής μονάδας.
      Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κατέθεσε και δεύτερη Αναφορά προς την  Υπουργό Παιδείας, με την οποία  διαβίβασε το ψήφισμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και 15μελούς Συμβουλίου Γυμνασίου-Λυκείου Νεοχωρίου και ζήτησε να υλοποιηθεί το αίτημά τους που αφορά στην ανάκληση της απόφασης για συγχώνευση των λυκειακών τάξεων του Νεοχωρίου με το Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας και στην αναβάθμιση του σχολείου σε Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου.
  Ο Γιώργος Κοντογιάννης, με την ανακοίνωση των προθέσεων της Κυβέρνησης σχετικά με τις σχολικές μονάδες, είχε ζητήσει από την κ. Διαμαντοπούλου να επανεξετάσει την απόφασή της για τα σχολεία της Ηλείας μεταξύ άλλων και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μας λόγω των καταστροφών του 2007 και του 2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση