Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Απειλεί με πόλεμο ο Ντενκτάς

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Κύπρο από τις δηλώσεις του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, καθώς σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Τουρκία θα πρέπει να παρεμποδίσει τις μονομερείς έρευνες των Ελληνοκυπρίων για πετρέλαιο και εάν δε συμμορφωθούν τότε θα επέμβει ο τουρκικός στόλος


Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Σημερινή και Κίπρις, ο Ντενκτάς είπε πως ο Ελληνοκύπριοι με την ένταση που υπάρχει ανάμεσα σε Τουρκία και Ισραήλ εκμεταλλεύτηκαν την κατάσταση και προχώρησαν σε αναζήτηση πετρελαίου τονίζοντας ότι "προσπαθούν να διαμηνύσουν στη διεθνή κοινότητα ότι είναι κυρίαρχοι όλης της Κύπρου".
Ο ίδιος είπε μεταξύ των άλλων πως στο παρελθόν η Τουρκία ενήργησε αυστηρά σε παρόμοιες περιπτώσεις ενώ ζήτησε από την Άγκυρα να κάνει συμφωνίες με το ψευδοκράτος, αντίστοιχες των Ελληνοκυπρίων με το Ισραήλ.
Ο Ντενκτάς σημείωσε ακόμη πως ελληνοκυπριακή πλευρά δε θέλει να λυθεί το Κυπριακό και πως "έφθασαν στη σημερινή πολιτική συγκυρία ροκανίζοντας το χρόνο και διαδίδοντας ότι η τουρκική πλευρά είναι αδιάλλακτη". Παράλληλα, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η Ε.Ε. μοιράζει χρήματα σε ένα κράτος, όπως το ψευδοκράτος, που δεν αναγνωρίζει.
Ζήτησε τους... μάγκες (όπως ανέφερε χαρακτηριστικά) να δείξουν τη μαγκιά τους απέναντι στους Ελληνοκυπρίους, το Ισραήλ και την Ε.Ε. Μάλιστα, στο θέμα του Βαρώσι είπε πως είναι μια περιοχή που "σφετερίστηκαν τα δικαιώματα του ΕΒΚΑΦ".
Όσον αφορά το άνοιγμα των λιμανιών, είπε πως η Τουρκία "θα πρέπει να επιμένει όπως, για να ανοίξει τα λιμάνια της στους Ελληνοκυπρίους, η ΕΕ θα πρέπει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος".
Για τις συμφωνίες της Κύπρου με το Ισραήλ για το φυσικό αέριο μίλησε ο υπουργός εξωτερικών του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.
Είπε χαρακτηριστικά πως "οι Τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκυπρίους στο θέμα των φυσικών πόρων", σημειώνοντας ότι το κατοχικό καθεστώς έχει συγκεκριμένη πολιτική για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
Ακόμη, προσέθεσε πως είναι απαράδεκτο η Κυπριακή Δημοκρατία να συνεργάζεται με το Ισραήλ για την ΑΟΖ "εκμεταλλευόμενη τις τεταμένες σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ", ζητώντας τον Πρόεδρο Χριστόφια να λογικευτεί η... Ισραηλινή βάση στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση