Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου Ψήφισμα για τη Λιβύη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου θεωρεί τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α απέναντι στην εξέγερση του λαού της Λιβύης, καθώς και την πρόταση του Ο.Η.Ε για ενδεχόμενη επέμβαση στην Λιβύη, υποκριτική και εξαιρετικά επικίνδυνη...


Υποκριτική, επειδή για χρόνια ολόκληρα, με εμπορικές και άλλες συναλλαγές όλοι τους συντηρούν το «καθεστώς Καντάφι» που ξαφνικά «ανακάλυψαν» ότι είναι καταπιεστικό και αντιδημοκρατικό.
Επικίνδυνη, επειδή με άμεση και έμμεση εμπλοκή τους προσπαθούν να ποδηγετήσουν την εξέγερση του λαού της Λιβύης και να την οδηγήσουν σε μονοπάτια ανώδυνα για την δική τους επεκτατική πολιτική στη Λιβύη σήμερα, σε ολόκληρη την περιοχή αύριο.
Καταδικάζει την άγρια καταστολή των αγωνιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων στη Λιβύη για δημοκρατικά, κοινωνικά δικαιώματα, ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.
Καταγγέλλει τα σχέδια ανοιχτής ιμπεριαλιστικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Αφρική με το πρόσχημα της αποκατάστασης της δημοκρατίας.
Την δημοκρατία που μπορούν να εγγυηθούν την έχουμε δει στην πράξη στην Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και παλιότερα στην Κορέα και το Βιετνάμ.
Είναι η δημοκρατία της ιμπεριαλιστικής επέμβασης, της βίας και της καθυπόταξης των λαών, που μόνο αίμα και πόνο προκαλεί στα λαϊκά στρώματα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου εκφράζει ΟΜΟΦΩΝΑ...την αμέριστη αλληλεγγύη στο λαό της Λιβύης και καλεί τους μαζικούς φορείς, το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κινητοποίηση απαιτώντας:
Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια κατά του λαού της Λιβύης και της περιοχής γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση