Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Ο Ήχος Του Αύριο Θα έρθει από το Τόκιο

Για εκεί ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους οι καλύτεροι  Έλληνες και ξένοι djs.

Μπορεί το clubbing, τουλάχιστον στην Ελλάδα, να μην είναι και στα καλύτερά του (δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό αυτό) και πλέον dj να δηλώνει ο κάθε πικραμένος που αλλάζει πέντε αντιγραμμένα cd σε μπαρ της γειτονιάς (ίσως και της συμφοράς, όπως έλεγαν κάποτε οι Στέρεο Νόβα)
, την ίδια στιγμή όμως, οι «κανονικοί» djs, αυτοί που δε βάζουν απλώς το ένα κομμάτι μετά το άλλο, αυτοί που ξέρουν να μιξάρουν και να ρεμιξάρουν, ίσως και να είναι κατά τον γενικό κανόνα καλύτεροι, πιο ουσιαστικοί, πιο ψαγμένοι, πιο cutting edge που λένε και οι Αγγλοι, από ποτέ.

Κάθε χρόνο οι πιο πολλά υποσχόμενοι από όλους αυτούς τους «καλύτερους», μαζεύονται σε ένα τρόπον τινά bootcamp. Εκεί κάνουν σεμινάρια από έγκριτους, παλιούς djs και ως επί το πλείστον πειραματικούς μουσικούς. Εκεί παίζουν τα δικά τους sets σε ηχοσυστήματα που δοκιμάζονται για πρώτη φορά. Εκεί, μακριά από το σπίτι τους και τον κύκλο τους, έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν πόσο «μετράνε» όταν κάτω από το stage είναι μαζεμένο το πιο υποψιασμένο κοινό της εκάστοτε μητρόπολης.

Μετά τη Βαρκελώνη, το Τορόντο, το Σάο Πάολο, το Λονδίνο και τη Μελβούρνη, η Red Bull Music Academy φέτος θα στηθεί στο Τόκιο (αιτήσεις συμμετοχής μέχρι 4 Απριλίου). Το ρόλο των καθηγητών θα παίξουν μεταξύ πολλών άλλων ο avant-garde ακαδημαϊκός συνθέτης Στιβ Ράιχ και ο Μαρκ Ρόνσον. Ίσως να πιει αρκετό σάκε και να πει και να κανένα κουτσομπολιό για την Έιμι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση