Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Γαλλία: Στόχος των χάκερς έγγραφα της G20

Θύμα μίας «πρωτόγνωρης» ηλεκτρονικής επίθεσης, με κύριο στόχο το τμήμα εσόδων και τα έγγραφα για την G20, κατά το διάστημα ανάμεσα στον Δεκέμβριο και το περασμένο Σαββατοκύριακο, έπεσε το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ...


«Ανάμεσα στον μήνα Δεκέμβριο και αυτό το Σαββατοκύριακο το υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας έπεσε θύμα μίας πρωτοφανούς ηλεκτρονικής επίθεσης που αφορούσε κατά κύριο λόγο τα έγγραφα σχετικά με τη G20, τα τελωνεία και τη φορολογία» και οδήγησαν το υπουργείο να «ενισχύσει ουσιαστικά τα συστήματα ασφαλείας του», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ντομνίκ Λαμιό.

Την ηλεκτρονική επίθεση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν, τονίζοντας πως το υπουργείο έχει «τα ίχνη» των δραστών, αλλά δεν θέλησε να τα κατονομάσει.

«Διαπιστώσαμε πως ένας συγκεκριμένος αριθμός από πληροφορίες δρομολογήθηκαν προς κινεζικούς ιστοτόπους. Όμως αυτό δεν λέει και πολλά πράγματα», τονίζει στο περιοδικό ανώτατος λειτουργός, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

Σύμφωνα με τον Πατρίκ Παγιού, διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Πληροφορικών Συστημάτων (ANSSI) η επίθεση εστιαζόταν «στα έγγραφα που σχετίζονται με τη γαλλική προεδρία της Ομάδος G20 και τις διεθνείς οικονομικές υποθέσεις».

«Οι δράστες είναι επαγγελματίες οργανωμένοι και αποφασισμένοι. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση κατά του γαλλικού κράτους με τέτοιο εύρος και τέτοιας κλίμακας», τονίζει ο Παγιού στο Παρί-Ματς.

Συνολικά, πάνω από 150 υπολογιστές του υπουργείου στο Μπερσί «παραβιάσθηκαν» και πολυάριθμα έγγραφα υπεκλάπησαν ηλεκτρονικά, τόνισε ο Λαμιό.

Το γαλλικό υπουργείο, που δεν ήταν σήμερα διαθέσιμο για σχόλια, κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου στην εισαγγελία των Παρισίων και στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών (DCRI).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση