Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αντιπυρηνικές διαδηλώσεις στη Γερμανία

Ξεπέρασαν τις 200.000 οι Γερμανοί που διαδήλωσαν το Σάββατο σε πολλές πόλεις της χώρας κατά της παρουσίας πυρηνικών εργοστασίων.Πάνω από 200.000 διαδηλωτές σε ολόκληρη τη Γερμανία ζήτησαν το Σάββατο το κλείσιμο των πυρηνικών σταθμών, την παραμονή μιας περιφερειακής εκλογής που λαμβάνει την μορφή δημοψηφίσματος για την ενεργειακή πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ. ..
 

Ένας από τους διοργανωτές, η ένωση «Ausgestrahlt», ανακοίνωσε ότι 250.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε τέσσερις μεγάλες γερμανικές πόλεις για να ζητήσουν τον άμεσο τερματισμό της εκμετάλλευσης των 17 πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας. 

Σύμφωνα με την ένωση αυτή, 120.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση, ενώ η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, ερωτηθείσα από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτίμησε από την πλευρά της ότι ήταν «πάνω από 100.000». 

Στο Μόναχο, και κάτω από βροχή, η αστυνομία έκανε λόγο για «τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους» και οι διοργανωτές για 40.000, ενώ στο Αμβούργο και την Κολωνία οι διοργανωτές υπολόγισαν αντίστοιχα σε 50.000 και 40.000 τους διαδηλωτές, οι οποίοι συσπειρώθηκαν υπό το σύνθημα: «Η Φουκουσίμα μας προτρέπει να κλείσουμε όλους τους αντιδραστήρες».  

«Είναι οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά της πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία μέχρι σήμερα», αναφέρει με ικανοποίηση το συλλογικό όργανο των διοργανωτών σε κοινή ανακοίνωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση