Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αίρεται η ασυλία τριών βουλευτών

Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών, προκειμένου να δικαστούν για αδικήματα που τέλεσαν πριν εκλεγούν στο αξίωμα, ψήφισε η ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Αρβανιτίδη, Παναγιώτη Δημτρουλόπουλο και Αργύρη Λαφαζάνη...
Υπέρ της άρσης της ασυλίας και των τριών βουλευτών είχε αποφανθεί προηγουμένως η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας.
Ο Γ. Αρβανιτίδης κατηγορείται για απείθεια κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και υπεξαγωγή εγγράφου κατά συναυτουργία, αδικήματα που φέρεται να διέπραξε όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου το 2006.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 146 βουλευτές, κατά 36, ενώ 5 ψήφισαν λευκό.
Ο Π. Δημητρουλόπουλος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης Ηλείας. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 145 βουλευτές, κατά 31, ενώ 11 ψήφισαν λευκό.
Ο Αρ. Λαφαζάνης κατηγορείται για ψευδή ανωμοτί κατάθεση σε δίκη στην οποία ήταν πολιτικός ενάγων. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 1424 βουλευτές, κατά 53, ενώ 10 ψήφισαν λευκό.
Τέλος, η Βουλή απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας της αντιπροέδρου της Βουλής Βαρβάρας Νικολαΐδου, η οποία κατηγορείται για αντίσταση και αυτοδικία. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 13, κατά 161, ενώ 13 βουλευτές ψήφισαν λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση