Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ο Πούτιν αντιδρά για Λιβύη με διπλασιασμό πυραύλων

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε την Δευτέρα(21/03) τη χρήση βίας κατά μιας τρίτης χώρας αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας που επιτρέπει τη χρήση βίας για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη, τονίζοντας ότι η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών έχει γίνει μια ισχυρή τάση στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ  και ότι τα γεγονότα στη Λιβύη δείχνουν ότι η Ρωσία πρέπει να ενισχύσει τις δικές της αμυντικές ικανότητες....


"Αυτό που με ανησυχεί είναι η ελαφρότητα με την οποία λαμβάνονται σήμερα οι αποφάσεις όσον αφορά τη χρήση βίας στις διεθνείς υποθέσεις", δήλωσε, προσθέτοντας ότι "αυτό γίνεται μια ισχυρή τάση και μια σταθερά στην (πολιτική) των ΗΠΑ". "Όλο αυτό γίνεται με το πρόσχημα της υπεράσπισης του άμαχου πληθυσμού. Πού είναι η λογική; Πού είναι η συνείδηση; Σε αυτό δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο", υπογράμμισε, ενώ λίγο πριν είχε παρομοιάσει την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιτρέπει την προσφυγή στη βία για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη με το κάλεσμα σε σταυροφορίες στη διάρκεια του Μεσαίωνα.
Ο Πούτιν σημείωσε εξάλλου ότι η Ρωσία θα διπλασιάσει από το 2013 την παραγωγή της σε συστήματα στρατηγικών πυραύλων.
"Από το 2013, η παραγωγή πυραυλικών συστημάτων πρακτικά θα διπλασιαστεί", δήλωσε ο Πούτιν.
"Συνολικά 1.300 τύποι εξοπλισμών και οπλισμών θα αγοραστούν. Το σχέδιο είναι να καταφέρουμε ώστε το 2020 τα στρατεύματα να διαθέτουν το 70% των σύγχρονων εξοπλισμών", κατέληξε.
Διαφωνία Πούτιν-Μεντβέντεφ για Λιβύη
Σφοδρή διαφωνία προέκυψε ανάμεσα στον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς ο τελευταίος χαρακτήρισε ως "απαράδεκτο" τον όρο "σταυροφορία" που χρησιμοποίησε ο Πούτιν για τη δυτική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.
"Είναι απαράδεκτη η χρήση τέτοιων όρων που προκαλούν πολιτισμικό σοκ, όπως η έκφραση σταυροφορία ή άλλες παρεμφερείς. Είναι πραγματικά απαράδεκτο. Σε αντίθετη περίπτωση, όλα μπορεί να τελειώσουν με χειρότερο τρόπο από την παρούσα κατάσταση. Αυτό πρέπει να το έχει καλά υπόψη του ο καθένας " δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ.
"Πρέπει να επιδείχνεται η μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση όσον αφορά τις δηλώσεις για τη Λιβύη" πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
"Θεωρώ ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αντικατοπτρίζει την εξήγηση που δίνει ο καθένας μας για τα όσα συμβαίνουν στη Λιβύη αλλά όχι πλήρως. Γι αυτό το λόγο και δεν ασκήσαμε το δικαίωμα του βέτο που διαθέτουμε" κατέληξε ο κ. Μεντβέντεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση