Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πρωταθλητής αλλά όχι στα ντέρμπι...

Λίγο η τύχη, λίγο τα... δοκάρια, οι συνεχόμενες «παιδικές» ασθένειες στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και η «ερυθρόλευκη» άμυνα και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αδυναμία στην κατάκτηση θετικού αποτελέσματος στα ντέρμπι της φετινής σεζόν...

Με αφορμή την ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα το gazzetta.gr κάνει αναδρομή σε όσα έχουν πετύχει οι Πειραιώτες στα πλέον κρίσιμα παιχνίδι

Yπέρ του το ημίχρονο, κατά το τελικό...

Την 8η αγωνιστική της φετινής σεζόν, στις 30/10 ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι των «αιωνίων».
Η αλήθεια είναι ότι οι Πειραιώτες στάθηκαν πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ανώτεροι από τους γηπεδούχους «πράσινους» και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με ένα τέρμα σπάνιας ποδοσφαιρικής ομορφιάς από τον Κέβιν Μιραλάς.
Στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι όμως, οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπήκαν στο παιχνίδι με το... μάτι τους να γυαλίζει και με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ και νίκησε τελικά με 2-1.

«Καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες!

Η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος βρήκε τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» που ήδη είχε γίνει «κάστρο» ξανά. Το ματς ήταν ντέρμπι μόνο στα... χαρτιά, αφού οι Πειραιώτες με τέρμα του Κέβιν Μιραλάς πήραν προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρο, ο Βέλγος και ο Ντένις Ρόμενταλ έκαναν... πάρτι.
Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε με τέρματα του 23χρονου επιθετικού και του Δανού εξτρέμ, του τελευταίου λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Η πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τη φετινή σεζόν ήταν γεγονός.

Του κόστισε το πέναλτι...

Την επόμενη αγωνιστική της Superleague, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ. Οι Πειραιώτες έχουν μεγάλη ευκαιρία με τον Κέβιν Μιραλάς να μπουν μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο και μία ακόμα... μεγαλύτερη, η οποία χάνεται επίσης, όταν ο Ντουντού αστοχεί από το σημείο του πέναλτι. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο θα χτυπήσει στο 90' και κάτι, δίνοντας νίκη γοήτρου και τρεις βαθμούς στην Ένωση. Εύλογα, οι φίλοι του Ολυμπιακού βλέπουν ότι κάτι... πάει στραβά στα ντέρμπι.

Δοκάρια, Αντελίνο και 1-1

Φτάνουμε στις 19 Ιανουαρίου της νέας χρονιάς και ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου. Οι Πειραιώτες θα μπουν μπροστά στο σκορ με κεφαλιά του Φρανσούα Μοντεστό στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ενώ πριν από το τέρμα αλλά και... μετά, θα έχουν την ευκαιρία να πετύχουν κι άλλα γκολ, που δεν θα μπουν ποτέ λόγω των δοκαριών του γηπέδου! Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 82' θα κάνει το τελικό 1-1 ύστερα από λάθος της «ερυθρόλευκης» άμυνας και θα παγώσει το φαληρικό στάδιο...

Παγωμένη Τούμπα, παγωμένος... Ολυμπιακός!

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2011, ο Ολυμπιακός πάει στην άδεια, λόγω τιμωρίας Τούμπα για να παίξει τον επαναληπτικό προημιτελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αν και το σκορ στο πρώτο ματς ήταν 1 - 1 και οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε ήθελαν οπωσδήποτε γκολ για να ελπίζουν σε πρόκριση οι Πειραιώτες όχι μόνο δεν πετυχαίνουν τέρμα, αλλά κάνουν ίσως και την χειρότερη εμφάνιση της φετινής σεζόν.
Άχρωμος, άοσμος, άγευστος Ολυμπιακός που από το 57' βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, δεν αντέδρασε και τελικά αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου.

Ανεξήγητη υποχώρηση με Παναθηναϊκό...

Η μεγάλη μέρα είχε φτάσει. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν αντιμέτωποι στις 19 Φεβρουαρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής με τη νίκη να είναι μονόδρομος για τους Πειραιώτες, ώστε να τελειώνουν μια ώρα αρχύτερα αλλά και για λόγους γοήτρου.
Ο Ολυμπιακός μπαίνει πολύ δυνατά στον αγώνα, προηγείται με ένα πολύ όμορφο τέρμα του Κέβιν Μιραλάς στο 20' και μέχρι το 45' οι Πειραιώτες είναι κόντρα στον «Αιώνιο» αντίπαλο αυτό που ονειρεύονται οι οπαδοί τους! Η πολύ καλή παρουσία όμως δεν έχει συνέχεια, αφού μετά την ανάπαυλα ο Παναθηναϊκός αναλαμβάνει όλες τις πρωτοβουλίες και ο Ολυμπιακός κατά ένα περίεργο λόγο υποχωρεί διαρκώς.
Ο Λέτο στο 58' ισοφαρίζει μετά από ένα ακόμα επίσης λάθος υπολογισμό του Πάρντο, στο 84' ο Καλόπουλος ακυρώνει καθαρό γκολ του Κατσουράνη και στο 91' ο Τζιμπούρ κάνει το τελικό 2-1. Ο Ολυμπιακός ναι μεν κερδίζει, η απόδοση του δευτέρου ημιχρόνου όμως προκαλεί προβληματισμό.

Άμυνα, πέναλτι και... κακές συνήθειες

Βρισκόμαστε στην 27η αγωνιστική και οι Πειραιώτες θέλουν νίκη μέσα στην Τούμπα για να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές του Βαλβέρδε μπαίνουν ξανά δυνατά, έχουν κατοχή, πιέζουν τον αντίπαλο και βρίσκονται μπροστά στο σκορ με γκολ του Τζιμπούρ έπειτα από φοβερή μπαλιά του Ιμπαγάσα μόλις στο 12'.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «τελειώσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο, χάνει μεγάλη ευκαιρία όμως στο 16' για το 0-2 αλλά και στο 44'.
Στην συνέχεια της φάσης γίνονται απανωτά λάθη από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, το σημαντικότερο από τον Πάρντο και ο Κουτσιανικούλης κάνει το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο μία από τα... ίδια. Ο Ολυμπιακός μπαίνει σαν υπνωτισμένος, ο ΠΑΟΚ παίρνει τις πρωτοβουλίες αλλά και ένα... πέναλτι - δώρο του Κωνσταντινέα, με το οποίο ο Βιτόλο κάνει το 2-1, δίνει τη νίκη στον ΠΑΟΚ και μπόλικο προβληματισμό στις τάξεις του Ολυμπιακού για τους λόγους ενός ακόμα χαμένου ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση