Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Μέσα τα ΕΚΑΜ κι απ’ έξω τα ΜΑΤ, στη δίκη Σεϊσίδη


Μέσα στο δικαστήριο τους περίμεναν πάνοπλοι άνδρες των ΕΚΑΜ με καλυμμένα τα πρόσωπά τους… Κι έξω από αυτό μια διμοιρία των ΜΑΤ με τα κλομπ και τις ασπίδες ανά χείρας.
Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη του 34χρονου Σίμου Σεϊσίδη, οι αστυνομικές δυνάμεις έπαιξαν… πρωταγωνιστικό ρόλο. Τόσο μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου οι «κουκουλοφόροι με οπλοπολυβόλα» βρίσκονταν σε ασφυκτική απόσταση από τους συνηγόρους του, όσο κι έξω απ’ αυτή, όπου τα ΜΑΤ ξυλοκόπησαν άγρια συγγενείς, μάρτυρες υπεράσπισης και φίλους του κατηγορουμένου, με αποτέλεσμα δύο απ’ αυτούς, που τραυματίστηκαν πιο σοβαρά, να καταλήξουν στον «Ευαγγελισμό». Ο ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ο δεύτερος με τραύματα στο πρόσωπο....

Το δικαστήριο, πάντως, επιφυλάχθηκε για το αίτημα της υπεράσπισης για «άμεση απομάκρυνση των ανδρών των ΕΚΑΜ προκειμένου να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη», με την πρόεδρο να δηλώνει πως θα κάνει προσπάθειες για να διευθετηθεί το ζήτημα, τουλάχιστον στην επόμενη συνεδρίαση, διακόπτοντας τη διαδικασία για τις 12 Απριλίου.
Πρόεδρος: «Μόνος μας στόχος είναι η ανεύρεση της αλήθειας και κάνουμε παράκληση για κατανόηση προκειμένου να προχωρήσουμε».
Συνήγορος: «Υποβοηθάται η αλήθεια από την ύπαρξη κουκουλοφόρων με οπλοπολυβόλα που βρίσκονται στην αίθουσα;».
Ο 34χρονος Σ. Σεϊσίδης είχε επικηρυχθεί για 600.000 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2006, μετά τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, ως εμπλεκόμενος. Συνελήφθη τον Μάιο του 2010, στον Κεραμεικό, όταν πυροβολήθηκε από αστυνομικό στην πίσω πλευρά του ποδιού του, το οποίο ακρωτηριάστηκε συνεπεία του σοβαρότατου τραυματισμού του.
Από τότε προέκυψε και το -άλυτο έως σήμερα- ζήτημα της μεταγωγής του από τις φυλακές στις δικαστικές αίθουσες. Οπως δήλωσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο συνήγορος Κώστας Παπαδάκης, «θα πρέπει επιτέλους να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής μεταφορά στη δίκη ενός ανθρώπου που δεν έχει πόδι. Δεν είναι δυνατόν ο εναλλακτικός τρόπος μεταφοράς του να είναι με ασθενοφόρο, στο οποίο θα πρέπει να είναι ξαπλωμένος και δεμένος με ιμάντες».
Ο Σ. Σεϊσίδης αντιμετωπίζει κατηγορίες για τις επτά ληστείες για τις οποίες είχε κατηγορηθεί αρχικά ο Γ. Δημητράκης, που τελικά αθωώθηκε για τις έξι απ’ αυτές και καταδικάστηκε μόνο για εκείνη της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος, όταν και συνελήφθη τραυματισμένος.
Των ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ, ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
Φωτο: Με ράμματα στο κεφάλι κατέληξε στο νοσοκομείο αλληλέγγυος του Σ. Σεϊσίδη
http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση