Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

DesignGreece: το επόμενο βήμα από τον ΟΠΕ


Στον αέρα βρίσκεται από χθες η ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας DesignGreece του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Στην ιστοσελίδα, που έχει σχεδιάσει η Red Design Consultants, αναφέρεται ότι πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας designgreece είναι η διάδοσή της στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, ώστε αυτή να οδηγήσει σε ένα κοινό συμπέρασμα: τη σπουδαιότητα του design και την ενσωμάτωσή του στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα...

«Πρέπει να εξηγήσουμε» συνεχίζει το κείμενο στην ιστοσελίδα «κυρίως στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πως το design, ως επιχειρηματική επιλογή και επένδυση είναι αναγκαίο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων τους μέσα και έξω από τη χώρα.
Επιπλέον επιδίωξη της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη των Ελλήνων δημιουργών και σχεδιαστών και η προώθηση προβολή της ελληνικής σχεδιαστικής κοινότητας στο εξωτερικό, δημιουργώντας και υποστηρίζοντας μία εν δυνάμει εξαγωγική υπηρεσία υψηλής ποιότητας».

Μιλώντας με την υπεύθυνη του Οργανισμού κα Περισσάκη, μάθαμε ότι υπάρχει συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον από την κοινότητα για συμμετοχή στην πρωτοβουλία, ενώ με την λειτουργία του site, το ενδιαφέρον αυτό αναμένεται να ενταθεί.
«Μέσα από αυτό θα επικοινωνούμε τα νέα και τις δράσεις που προγραμματίζουμε αλλά κυρίως θα φιλοξενούμε τη δραστηριότητα των ελλήνων designers» μας είπε η κα Περισσάκη.
Το επόμενο βήμα στη λειτουργία του designgreece (η ενημέρωση του site με την καταγραφή των σχεδιαστών), αναμένεται σύντομα, με την έλευση της νέας Διοίκησης του Οργανισμού, ο οποίος να υπενθυμίσουμε ότι παραμένει ουσιαστικά ακέφαλος από τον περασμένο Αύγουστο.
Τις ενστάσεις της για τον τρόπο πραγματοποίησης του εγχειρήματος έχει ως γνωστόν εκφράσει η Ένωση Γραφιστών.
Την ιστοσελίδα του designgreece μπορείτε να βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση