Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Οικονομικοί τρόποι για να είσαι πάντα στη μόδα


Πόσες φορές δεν έχεις ανοίξει την ντουλάπα σου θέλοντας σαν τρελή να φωνάξεις: "Δεν έχω τίποτα να φορέσω". Κάποιες φορές μάλιστα, νιώθεις τόση απογοήτευση που όσα ευρώ κι αν δαπανήσεις, πιστεύεις πως έχεις το χειρότερο λουκ που υπάρχει...

Αν ακολουθήσεις τις συμβουλές που σου προτείνουμε, θα έχεις μια ντουλάπα γεμάτη με λίγα μεν κομμάτια, με τα οποία θα μπορείς να δημιουργήσεις πολλά διαφορετικά στυλ.
0ι βασικοί κανόνες:
Ποτέ μην αγοράζεις κάτι που δεν λατρεύεις υπερβολικά:οι φούστες, τα παπούτσια, ακόμα και τα αξεσουάρ που αγοράζεις πρέπει να σου αρέσουν κάθε φορά που θα τα βάζεις επάνω σου. Γι' αυτό και όταν βγαίνεις στα μαγαζιά, μην μπερδεύεσαι από το έτοιμο ολοκληρωμένο λουκ που βλέπεις σε μια βιτρίνα. Θυμήσου ποιό ακριβώς είναι το στυλ που έχεις και μην κάνεις αγορές που δεν σου ταιριάζουν απλά για να είσαι στη μόδα.

Ποτέ μην αγοράζεις κάτι που δεν ταιριάζει ακριβώς στο σώμα σου: πολλές φορές αγοράζουμε παντελόνια ή μαγιό που δεν ανταποκρίνονται στο νούμερο και στα κιλά που είμαστε τη στιγμή της αγοράς. Είναι αυτός ο πόθος του αγοράζω κάτι πιο μικρό για να πάρω απόφαση να αδυνατίσω και να χωρέσω σε αυτό. Και δεν μιλάμε για παλαντζάρισμα ανάμεσα σε ένα νούμερο μικρότερο, μιλάμε για τεράστια διαφορά. Η αλήθεια είναι λοιπόν, πως δεν θα φορέσεις ποτέ αυτό το τόσο μικρότερο ρούχο! Γιατί η αλήθεια είναι πως η προσπάθεια αδυνατίσματος ξεκινά από μέσα σου και μέχρι να χάσεις σωστά και υγιεινά τα κιλά που θες, η σεζόν θα έχει περάσει.

Επένδυσε σε ένα κομμάτι που είσαι σίγουρη πως θα φορέσεις πάνω από μια φορά: εννοείται πως αν έχεις μαύρα παντελόνια και 10 μαύρα φουστανάκια, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ακόμα ένα καινούργιο και να στείλεις το παλιότερο στην αφάνεια. Το θέμα είναι να προσθέσεις ένα κομμάτι στην γκαρνταρόμπα σου που θα γεμίσει την τρύπα που υπάρχει! Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα, αξεσουάρ ή παπούτσια που αγοράζεις για σημαντικά ή επίσημα events. Πρέπει να είναι ξεχωριστά αλλά να μπορείς να τα ξαναφορέσεις και να μην γεμίσουν αράχνες στην ντουλάπα.
Επένδυσε σε ένα κομμάτι που ταιριάζει με ακόμα 4 πράγματα (ρούχα, παπούτσια ή αξεσουάρ) που έχεις στην γκαρνταρόμπα σου ήδη.
Σιγουρέψου πως πραγματοποιείς το λεγόμενο mix and match αγοράζοντας κομμάτια που ταιριάζουν με ακόμα 4 της ντουλάπας σου. Και μιλάμε για όλη την γκάμα της γκαρνταρόμπας σου από τα παπούτσια μέχρι και τα αξεσουάρ για το κεφάλι.
EXTRA TIPS:
* Φρόντισε το σούπερ φόρεμα που θα αγοράσεις για το γάμο της κολλητής να μπορεί να μεταποιηθεί εύκολα σε κάτι άλλο για να μην σου μείνει αμανάτι η μάξι τουαλέτα όταν όλες φοράνε μίνι.

* Πρόσεξε πολύ τα χρήματα που δαπανάς σε ακριβά κομμάτια. Αν διαθέτεις ήδη ένα κόκκινο παλτό, δεν χρειάζεσαι και δεύτερο. Αν υπάρχει μια ναυτική καπαρντίνα στην ντουλάπα σου, μην πάρεις και δεύτερη και τρίτη απλά σε διαφορετικό χρώμα.

* Αν τα παπούτσια που σου γυάλισαν (και είναι σε προσφορά) δεν σου εφαρμόζουν σωστά, μην τα αγοράσεις με την ελπίδα πως θα ανοίξουν τελικά ή θα ξεπρηστούν τα πόδια σου.

* Ρούχα, τσάντες ή αξεσουάρ με φθαρμένα υλικά και ελαττώματα αποτελούν δέλεαρ λόγω της χαμηλής τιμής τους αλλά αν δεν διορθώνονται εύκολα, απλά θα σου πιάσουν τόπο και θα παραμείνουν άχρηστα. Ταυτόχρονα, πρέπει να σκεφτείς το κόστος διόρθωσης, καθώς μια μικρή τρυπούλα στην μασχάλη μαντάρεται αλλά ένα χαλασμένο φερμουάρ στην τσάντα χρειάζεται περισσότερα χρήματα.

* Ταξινόμησε τα ρούχα και αξεσουάρ στην ντουλάπα σου βάσει χρώματος. Μόνο έτσι θα είσαι σίγουρη για το τι έχεις και τι σου λείπει τελικά στις αρχές κάθε σεζόν.

* Κάθε εποχή που αλλάζει και βγάζεις τα ρούχα της σεζόν στην επιφάνεια, φρόντισε να τα έχεις αποθηκεύσει όλα μαζί
Kατερίνα Πατούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση