Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Φουκουσίμα: o σεισμός της 11ης Μαρτίου μετακίνησε το βυθό 24 μέτρα


Ο βυθός κοντά στο επίκεντρο του σεισμού της 11ης Μαρτίουμετακινήθηκε περίπου 24 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά και υψώθηκε κατά περίπου τρία μέτρα, σύμφωνα με έκθεση της ιαπωνικής ακτοφυλακής, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα...

Ο μεγέθους 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σεισμός που συγκλόνισε τη βορειοανατολικήΙαπωνία «χτύπησε» σε βάθος 24χιλιομέτρων, όπως δήλωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Η μετακίνηση του φλοιού μετρήθηκε σε απόσταση περίπου 130χιλιομέτρων από τη χερσόνησο Οσίκα στο νομό Μιγιάγκι, στη βορειοανατολική Ιαπωνία.
Η μετακίνηση του βυθού ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της ίδιας της χερσονήσου ανατολικά-νοτιοανατολικά κατά 5,3 μέτρα, σύμφωνα με τη Γεωδιαστημική Αρχή Πληροφόρησης της Ιαπωνίας.
Ένα σημείο περίπου 40 χιλιόμετρα προς την ακτή από το επίκεντρο μετακινήθηκε περίπου 15 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο την έκθεση αυτή.
Ο σεισμός, ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ιαπωνία, καθώς και το τσουνάμι που ακολούθησε, προκάλεσε το θάνατο, κατά επιβεβαιωμένα στοιχεία, 12.494 ατόμων, ενώ άλλοι 15.107άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Ιαπωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση