Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Wallpaper = New Home!


Αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στο σπίτι σας πιο… ριζοσπαστική απ’ το να αγοράσετε ένα νέο βαζάκι, η οικονομικότερη και γρηγορότερη λύση είναι μια: ταπετσαρία.

Ακόμη και το πιο βαρετό σπίτι μπορεί να αποκτήσει αμέσως ενδιαφέρον και φινέτσα αν το «φόντο» του είναι μια cool ταπετσαρία με μοτίβα της αρεσκείας σας. Πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται να την επιλέξουν όμως, διότι (λανθασμένα) πιστεύουν ότι θα τους δημιουργήσει τα παρακάτω προβλήματα. Το myself είναι εδώ για να βάλει τέλος στους φόβους σας!

Ιδέες και λύσεις στο www.garbisinteriors.gr 






Πρόβλημα #1
Δεν ξέρω τι μοτίβο να επιλέξω και φοβάμαι πως θα το βαρεθώ γρήγορα.
Λύση
Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, ακολουθήστε τους εξής απλούς κανόνες:
1. Όταν ψάχνετε την ταπετσαρία σας, μη βλέπετε πάνω από 10, το πολύ 20 σχέδια τη φορά. Τα μοτίβα τους είναι τόσο έντονα, που μπορεί να μπερδευτείτε και στο τέλος να αγοράσετε κάποια που δεν σας αρέσει πραγματικά. Δώστε χρόνο και αφήστε τον εαυτό σας να σκεφτεί αν κάποια του άρεσε πραγματικά. Αν 2-3 μέρες μετά τη βόλτα σας στα μαγαζιά υπάρχει κάποια που τη σκέφτεστε έντονα, τότε μάλλον αυτή είναι η κατάλληλη για εσάς.
2. Μην παρασύρεστε από τη μόδα. Όπως στα ρούχα, έτσι και στη διακόσμηση η μόδα μεταβάλλεται διαρκώς. Μην αγοράσετε ένα συγκεκριμένο τύπο (π.χ. γεωμετρικά σχέδια, δαντελωτά σχέδια, ρίγες) μόνο και μόνο επειδή τη δεδομένη στιγμή είναι “in”. Αύριο, δυστυχώς, είναι πολύ πιθανό να είναι…out.
3. Ακόμη και αν ερωτευτείτε μια ταπετσαρία με πολύ έντονα, «τρελά» μοτίβα, σκεφτείτε το καλά πριν την βάλετε στο σπίτι σας. Το πιθανότερο είναι ότι σε ελάχιστο χρόνο θα σας έχει κουράσει, εκνευρίσει και δεν θα φαίνεται καθόλου καινούργια και εντυπωσιακή στα μάτια σας.
4. Διαλέξτε χρώμα και μοτίβα βάση της προσωπικότητάς σας, όχι σκεπτόμενη τι θα φαίνεται πιο cool στα μάτια των άλλων. Αν είστε πολύ ενεργητική και δυναμική προσωπικότητα μπορεί όντως να σας ταιριάζει μια ταπετσαρία σε έντονα χρώματα, όπως το κόκκινο. Αν όμως είστε πιο… φιλήσυχος τύπος, καλύτερα να προτιμήσετε τις ουδέτερες αποχρώσεις ή τα απαλά παστέλ χρώματα.
5. Αν η ταπετσαρία σας είναι από εκείνες που… κλέβουν την παράσταση, βεβαιωθείτε ότι την προορίζετε για ένα κατά τ’ άλλα απλά διακοσμημένο δωμάτιο. Διαφορετικά είναι σίγουρο πως θα δημιουργηθεί… διακοσμητικό χάος.

Πρόβλημα #2
Φοβάμαι πως η ταπετσαρία θα μουχλιάσει και θα μαζευτούν μικρόβια.
Λύση
Θα την τοποθετήσετε σε έναν σωστό, στεγνό τοίχο! Οι ταπετσαρίες όντως μουχλιάζουν, μόνο όμως αν ο τοίχος είναι προβληματικός και βρέχεται συνέχεια, είτε από σπασμένους σωλήνες είτε από νερά του κήπου. Ωστόσο αν έχετε ένα τέτοιο τοίχο θα έχετε διαπιστώσει ότι και η απλή βαφή δεν αντέχει για πολύ. Αν η υγρασία του τοίχου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, οι ταπετσαρίες «αναπνέουν» και μένουν μαζί μας για πολύ καιρό, σε άριστη κατάσταση, χωρίς να αποτελούν εστία μικροβίων. Για την ακρίβεια, καθώς όπως είπαμε «αναπνέουν» (τις διαπερνά ο ατμός) μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και στο ταβάνι του μπάνιου χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πρόβλημα #3
Ανησυχώ μήπως η ταπετσαρία λερωθεί ή σκιστεί και δεν μπορώ να την αντικαταστήσω.
Λύση
Δεν χρειάζεται να την αντικαταστήσετε! Όταν αγοράζουμε ταπετσαρία φροντίζουμε να πάρουμε παραπάνω μέτρα απ’ όσα χρειαζόμαστε για αυτόν ακριβώς το λόγο: για να μπορούμε τοπικά να αντικαταστήσουμε το χαλασμένο κομμάτι. Ωστόσο, αυτό ενδέχεται να μη χρειαστεί ποτέ να το κάνετε: Μια ταπετσαρία καλής ποιότητας, ακόμη και χάρτινη, είναι αδιαβροχοποιημένη, ώστε να μη λεκιάζει και να μπορεί να πλυθεί, ενώ οι βινυλιακές είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στην υγρασία, την ηλιακή ακτινοβολία, ακόμη και στη σκόνη.

Πρόβλημα #4
Φοβάμαι ότι μετά από λίγο καιρό θα αρχίσει να ξεκολλάει και θα πρέπει να βάλω ξανά καινούργια.
Λύση
Προσλάβετε έναν επαγγελματία για την εφαρμογή της. Αν την τοποθετήσετε μόνη σας, ναι, υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν αφήσετε έναν καλό τεχνίτη να κάνει τη δουλειά του, η πιθανότητα να αρχίσει να ξεκολλάει η ταπετσαρία είναι απειροελάχιστη, έως μηδαμινή.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση