Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Xάμπουργκερ με 13.000 θερμίδες!

Κάθε τόσο όλοι λιγουρευόμαστε ένα τεράστιο λαχταριστό και ζουμερό χάμπουργκερ, συνοδευόμενο από τηγανιτές πατάτες και milkshake. Το συγκεκριμένο όμως χάμπουργκερ, διεκδικεί επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου μπέργκερ της Βρετανίας!


Με διάμετρο 30 εκατοστά, περίπου 3 κιλά βοδινό κρέας, 40 φέτες τυρί, δυο ολόκληρα κρεμμύδια, τρεις ντομάτες και ένα μαρούλι, το Over De Flames μπέργκερ αποτελεί πρόκληση για κάθε καλοφαγά που δεν αρκείται σε κάτι απλό.

Εμπνευστής του όλου εγχειρήματος είναι ο Sudeep De, ο οποίος από την στιγμή που το εστιατόριο Over De Flames στην περιοχή του Norwich, περιήλθε στην ιδιοκτησία του, έψαχνε κάτι για να ξεχωρίσει ανάμεσα στους ανταγωνιστές του.

Όπως είπε, η ιδέα του ήρθε όταν παρακολούθησε στην αμερικανική τηλεόραση την εκπομπή Man v Food. Στην αρχή την δοκίμασε σε ένα οικογενειακό γεύμα και παρότι τα άτομα στο τραπέζι ήταν αρκετά, πάλι δεν κατάφεραν να το φάνε ολόκληρο.

Τώρα ο Sudeep De, προσφέρει 200 λίρες σε όποιον καταφέρει να ολοκληρώσει το γεύμα του μέσα σε δυο ώρες, το οποίο κοστίζει 30 λίρες. Μέχρι στιγμής 26 άτομα έχουν προσπαθήσει να κερδίσουν το χρηματικό έπαθλο, χωρίς φυσικά επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χάμπουργκερ περιλαμβάνει πάνω από 13.000 θερμίδες, αριθμός που αντιστοιχεί στις συνολικές θερμίδες που πρέπει να καταναλώσει ένας μέσος άνθρωπος μέσα στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση