Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ο Ομπάμα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, πρόκειται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τα σχέδια για την επανεκλογή του στην προεδρία το 2012, ενώ από τη Δευτέρα θα κατατεθεί και ο φάκελος της υποψηφιότητάς του στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή, όπως δήλωσε το Σάββατο στέλεχος του κόμματος των Δημοκρατικών...


Η επίσημη κατάθεση της υποψηφιότητας στη επιτροπή, θα επιτρέψει στον Ομπάμα να ξεκινήσει την εκστρατεία συλλογής χρημάτων για τον προεκλογικό αγώνα, ο οποίος προβλέπεται να είναι πιο δαπανηρός από οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση μέχρι σήμερα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Πάντως ο αξιωματούχος των Δημοκρατικών τόνισε ότι δεν έχει αποφασισθεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία για την αναγγελία της υποψηφιότητας ή την κατάθεση του φακέλου στην επιτροπή.

Ο Ομπάμα, που βρίσκεται εν μέσω πολιτικής διαμάχης με τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές, πάνω στο θέμα του προϋπολογισμού, τις τελευταίες εβδομάδες έχει ρίξει το επικοινωνιακό βάρος της κυβέρνησή του, στους στόχους της μείωσης της εξάρτησης της χώρας από τα πετρέλαια που εισάγονται από το εξωτερικό, αλλά και της επένδυσης στους τομείς της καινοτομίας και της εκπαίδευσης, θέματα που αναμένεται να είναι τα δυνατά χαρτιά της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ταυτόχρονα όμως ο πρόεδρος Ομπάμα θα πρέπει να υπερασπίζεται και την απόφασή του να αναμιχθούν οι ΗΠΑ, στη επίλυση της κρίσης στη Συρία.

Οι Ρεπουμπλικανοί, που πιέζουν τους Δημοκρατικούς να προχωρήσουν σε μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό, προκειμένου να περιορίσουν το έλλειμμα, δεν έχουν ακόμα αφήσει να διαφανεί ξεκάθαρη εικόνα των υποψηφιοτήτων για το χρίσμα, από την πλευρά τους.

Ο Ομπάμα εκτιμάται ότι θα αποφύγει την απευθείας αντιπαράθεση, όσο οι Ρεπουμπλικανοί υποψήφιοι αντίπαλοί του θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2011/04/blog-post_7851.html#ixzz1ISaTEBtS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση