Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ο ηγούμενος και ο προηγούμενος ...


Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Η φράση του Α. Σαμαρά στη βουλή προς τον Γ . Παπανδρέου, ότι του θυμίζει τον προηγούμενο πρωθυπουργό, ήταν ειλικρινά για μένα υπέροχη! Για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά κυρίως γιατί μου θύμισε ένα νόστιμο ανεκδοτάκι!  Τι προσόντα χρειάζεται κάποιος για να γίνει ηγούμενος; Μα να τον πη… ευλογήσει ο προηγούμενος!  Αθάνατη Ελληνική γλώσσα, μια λέξη, μια φράση και τα λες όλα! Μια λέξη και βγαίνουν ένα σωρό νοήματα! Μια λέξη και παίρνει φωτιά η συζήτηση, η αμφισβήτηση, τα υπονοούμενα και όλα τα εννοούμενα!  Τώρα αν ο κος Παπανδρέου θυμίζει τον προηγούμενο πρωθυπουργό, ή θυμίζει προηγούμενο πρωθυπουργό, ή θυμίζει πολιτικό προηγουμένων εποχών, ή προηγουμένως ήταν πρωθυπουργός και τώρα είναι υποψήφιος αναχωρητής.., όλα παίζουν, και ότι νόημα θέλετε δίνετε εσείς και ο οποιοσδήποτε άλλος!    
Βεβαίως αν ο Α. Σαμαράς εννοούσε ότι ο  Γ. Παπανδρέου θυμίζει τον Κ. Καραμανλή, ποιον στενοχώρησε αυτό άραγε; Μήπως κάποιος από τους δυο είναι πολύ πετυχημένος και η σύγκριση των δύο ονομάτων βλάπτει τη φήμη τους ενός η του άλλου;  Ο κάθε ένας σε αυτή την ζωή, και στην καριέρα του, και στο επάγγελμα του, από τα αποτελέσματα του κρίνεται! Και αν δούμε τα αποτελέσματα της πολιτικής και των δυο, νομίζω ότι ο μόνος προσβεβλημένος είναι ο Ελληνικός λαός που τους  ανέδειξε  και τους δυο, και έχουμε μια χώρα αγνώριστη!  Διακομματική κατρακύλα στη λάσπη, στα σκάνδαλα, στα χρέη και στις μίζες, και ντροπή ούτε κατ’ ελάχιστο!  Πάντα φταίνε οι αντίπαλοι! Οι δικοί μας που πήραν τις μίζες, δεν φταίνε καθότι υστερούν λιγάκι  σε αυτές   από τους άλλους, ενώ οι άλλοι υστερούν σε λαδώματα… 
Η δικαιολογία του κάθε ενός διαπλεκόμενου  δικομματικού πολιτικού, ελάχιστο χρόνο μετά τη μετατροπή της χώρας σε Φουκουσιμα, ότι έχει λύση για να μας βγάλει από το αδιέξοδο που μας έφερε αυτός, και ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, πλέον δεν πείθει κανέναν για κανέναν! Οι διαφορές αν υπήρχαν, πολιτικές και ιδεολογικές ανάμεσα σε αριστερά και δεξιά, σε κέντρο και σοσιαλισμό έχουν εκμηδενιστεί και βλέπουμε μόνο μια διακομματική ισοπέδωση ρεμούλας και καταστροφής, όπου οι άπαντες πολιτικοί μοιάζουν στα μάτια μας τα ίδιο διεφθαρμένοι και ύποπτοι και ας λένε ότι έχουν κάποια ιδεολογία !   
Τα λόγια τους δεν μας πείθουν μπροστά στα "έργα τους" δεκαετίες ολόκληρες!  Έτσι λοιπόν είναι αλήθεια πέρα για πέρα! Ο προηγούμενος μας θυμίζει τον επόμενο, και ο επόμενος τον προηγούμενο! Εκείνη μόνο που δεν μας θυμίζει σε τίποτε πλέον είναι η χώρα μας, που την  πήρατε μια Ευρωπαϊκή μικρή χώρα με κύρος και την κάνατε μια καταχρεωμένη και ανυπόληπτη ψωροκώσταινα της ανατολής!  Δεν μας μένει τίποτε άλλο σαν πολίτες ειλικρινά, από το να σας δώσουμε αυτό που σας αξίζει! Από ηγούμενους να σας κάνουμε προηγούμενους!
Από KAPISTRI 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Προσαρμοσμένη αναζήτηση